Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Łosoś w sosie cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łososia natrzeć marynatą przygotowaną z Przyprawy Galeo wymieszanej z ok. 50ml oleju.

Łosoś w sosie cytrynowym

Składniki:

Łosoś w sosie cytrynowym

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 4 filety z łososia,
  • 1 mała cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 50ml białego wina,
  • 200ml śmietanki 30%,
  • olej,
  • Przyprawa do ryb cytrynowa Galeo.

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie cytrynowym
Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w rozgrzanym piekarniku ok. 15 minut w temp. 180°C. Cebulę drobno pokroić, dodać posiekany czosnek i przesmażyć na oleju. Dodać wino i śmietankę. Sos doprawić do smaku Przyprawą Galeo i gotować, aż zgęstnieje.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl