Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: slowfood
- Forum: slowfood
Spoko spoko
Staż w Gotujmy: 5879 dni
Miasto: -
Spoko spoko
a mi sie wydaje, ze pieczywo (generalnie maka) powoduje wzdecia...
Yyyy?!?!?
Robilam w sensie smazylam...
ale zeby od razu posadzac mnie o oszustwo?
Po prostu widzialam, jak plywaja sobie caly dzien w tym samym tluszczu...
najlepiej w ogole nie podawac
dlaczego, nie mam pojecia?!
moze dlatego, ze nie wszystkie sa jadalne dla ludzi?
Tez kiedys moglam wypic caly karton 1-litrowy dziennie, a teraz pokochalam mleko sojowe
Poza tym, jak juz wspomnialam jest duzo smaczniejsze!
Pije naturalne, ale sa rowniez smakowe- smietankowe, truskawkowe badz tez z blonnikiem ...
Nie tylko kalorie w pozywieniu sa wazne, ale takze to, jak dlugo dany produkt jest trawiony... cos moze byc bardzo kaloryczne, ale szybko strawione, przez co predzej poczujemy glod i znow bedziemy musieli cos zjesc...
Fuj fuj... ja robilam frytki w kfc i nigdy bym ich juz do ust nie wziela
Chociaz trzeba przyznac, ze kiedys zajadalam sie nimi w makdonaldzie... a wg tej ich tabeli wartosci odzywczych, to jest najbardziej kaloryczna portawa...
kopytka z sosem truskawkowym i wodzionka (kawaleczki chleba z czosnkiem i sola zalane woda)
w kazdym razie mleko nie jest zdrowe ;p
Ale wino jest alkoholem, wiec jest niezdrowe ;p
Poza tym zle strawione jedzenie moze pozniej "przykleic" sie do jelit i zalegac tam przez dluuuuuugi czas. Pozniej takie jedzenie przemienia sie w kamienie kalowe, do krwi przedostaja sie toksyczne substancje powodujac rozne choroby.