Odp: Odp: Dzień bez stanika
- Forum: Dzień bez stanika
Ankha napisał(a): A jak Wam powiem,że wczoraj był "Dzień bez prezerwatywy"..
Cholera czemu nikt mi nie powiedział?
Staż w Gotujmy: 6080 dni
Miasto: Poznań
Ankha napisał(a): A jak Wam powiem,że wczoraj był "Dzień bez prezerwatywy"..
Cholera czemu nikt mi nie powiedział?
U mnie młode polskie pyreczki "orzeszki" z koperkiem, jajko sadzone i kefir...(zdjęcia nie robiłem bo danie tak proste i znane, że robienie zdjęcia mijało się z celem)
Dziś widziałem pierwszą (podobno gruntową) ....jednak cena powala... 36 zł/kg. Chętnych do kupna nie było
pacpaw napisał(a): Bahus napisał(a): Tak robiłem...są bardzo smaczne jednak trzeba je wpierw obgotować (ze 3 - 4 minuty)....a potem wystudzone, przyprawione solą i dowolnymi przyprawami, pędzelkiem posmarować oliwą ( w ostateczności olejem) wymieszaną z odrobiną octu balsamicznego i dopiero wtedy grillować. Bardzo wskazane jest grillowanie na tackach aluminiowych z otworkami. Zapobiega to przesuszeniu i przypaleniu się szparagów.....Smak wychodzi rewelacyjny.
zielone tez obgotowujesz?
Zielonych nie obgotowuje, choć można jednak wtedy nie będą chrupkie.
Jak ja je lubię
Spaghetti z pomidorami białą rzodkwią i egzotycznym ziołem "per sil ten li"
Jeszcze spod folii ale już mają właściwy smak.
I jeszcze babka...
I jeszcze eklery
Wczoraj rolada kakaowa