Odp: Odp: Dzień bez stanika

Ankha napisał(a): A jak Wam powiem,że wczoraj był "Dzień bez prezerwatywy"..

Cholera czemu nikt mi nie powiedział?

Odp: co dzisiaj na obiad?

U mnie młode polskie pyreczki "orzeszki" z koperkiem, jajko sadzone i kefir...(zdjęcia nie robiłem bo danie tak proste i znane, że robienie zdjęcia mijało się z celem)

Odp: Fasolka szparagowa - OPUS DEO

Dziś widziałem pierwszą (podobno gruntową) ....jednak cena powala... 36 zł/kg. Chętnych do kupna nie było

Odp: Odp: Odp: Szparagowo mi...

pacpaw napisał(a): Bahus napisał(a): Tak robiłem...są bardzo smaczne jednak trzeba je wpierw obgotować (ze 3 - 4 minuty)....a potem wystudzone, przyprawione solą i dowolnymi przyprawami, pędzelkiem posmarować oliwą ( w ostateczności olejem) wymieszaną z odrobiną octu balsamicznego i dopiero wtedy grillować. Bardzo wskazane jest grillowanie na tackach aluminiowych z otworkami. Zapobiega to przesuszeniu i przypaleniu się szparagów.....Smak wychodzi rewelacyjny.

zielone tez obgotowujesz?

Zielonych nie obgotowuje, choć można jednak wtedy nie będą chrupkie.

Odp: Szparagowo mi...

Jak ja je lubię

Odp: co dzisiaj na obiad?

Spaghetti z pomidorami białą rzodkwią i egzotycznym ziołem "per sil ten li"

Odp: Zaczarowane truskawki....

Jeszcze spod folii ale już mają właściwy smak.