Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Schab pod serową pierzynką, frytki.
Staż w Gotujmy: 6081 dni
Miasto: Poznań
Schab pod serową pierzynką, frytki.
Schabowy na talarkach ziemniaczanych, surówki
Agiatis napisał(a): nick: basia43
Zdjęcie skopiowane
przepis: https://gotujmy.pl/carpaccio-ze-sledzia-z-burakiem--,przepisy,128691.html
ze strony:
http://www.russiansea.ru/useful/allaboutproducts/recepti_seld (pierwsze zdjęcie)
Ps;
ulubiona strona plagiatorów
Wszedłem na tę stronkę... fajne przepisy i zdjęcia. W wolnym czasie zacznę ściągać, do mojej prywatnej kolekcji...
Dzięki za wskazanie stronki.
Babciagramolka napisał(a): Agiatis napisał(a): Babciagramolka napisał(a): Agiatis napisał(a): nick: henryka
przepis https://gotujmy.pl/sledz-z-zielonym-jablkiem,przepisy,128690.html
zdjęcie skopiowane z http://www.russiansea.ru/useful/allaboutproducts/recepti_seld (3 zdjęcie)
Albo muszę sie obudzić albo zainstalować Google Chrome bo tam gdzie sprawdzam nie wyskoczyło - dzięki serdeczne - oczywiscie zablokowane
Nie sprawdzam na chrome na Mozilli też działa a na explorerze już nie.
No stąd wniosek , ze muszę się jednak obudzić Dzięki jeszcze raz .
Pobudka, pobudka wstać
Buniu widzę, że nie zrozumiałaś moich intencji. Nie chodziło mi o wyrzucanie gorszych i czasami kontrowersyjnych przepisów, tylko o przeniesienie ich do utworzonego nowego działu. "Śmieci" napisałem za edytahą. Dział można nazwać np: "przepisy niedopracowane" albo zgoła inaczej. Nie ważne jak. Chodzi o to aby je oddzielić, a tym samym "odchwaścić" pozostałe. Na innych stronach takie oddzielanie sprawdziło się doskonale.
Też biegnę do kuchni...
edytaha napisał(a): Jeszcze pół biedy, że nie odpowiadają, akurat to nie jest najważniejsze. Najgorsze, że nie poprawiają takich śmieciowych przepisów, tylko wstawiają następne, wcale nie lepsze
Teraz napiszę poważnie (przedtem żartowałem ).
Gdyby to ode mnie zależało to utworzyłbym osobny dział typu "kosz na śmieci". Powołałbym specjalną "komisję ekspertów", której zadaniem byłoby wyłapywać wszystkie przepisy "śmieci" i przenosić je to tego działu.. Decyzja ekspertów byłaby niepodważalna i ostateczna. Pewnie parę osób by się obraziło i odeszło (no cóż trudno) ale myślę, że jakość naszego "menu" znacząco by wzrosła.
Oczywiście "śmieci" nie brałyby udziału w konkursach.
edytaha napisał(a): elzbieta8960 napisał(a): zewa napisał(a):
justyna748
https://gotujmy.pl/lukier-z-bialek,przepisy,127679.html
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/lukier_z_bialek/
Wlasnie o ten lukier mi chodzilo , zewa spryciula jestes
A swoja droga ta osoba juz tyle przepisow miala zablokowanych i nadal kopiuje w najlepsze.Moze najwyzsza pora zrobic z tym taki przedswiateczny pozadek
Zdecydowanie jestem za
Ja też jestem "za" ROZSTRZELAĆ !
edytaha napisał(a): Wiem, że moje pytanie nie dotyczy łamania regulaminu, ale nie wiem gdzie je zadać. Pod wieloma przepisami zadaje się pytania dotyczące składników lub sposobu wykonania, ponieważ przepis jest niekompletny, a autor zupełnie je lekceważy. Może ktoś ma pomysł, jak skłonić te osoby do odpowiedzi?
Myślę, że najlepsze było by wprowadzenie kary pozbawienia wolności do lat (np) 3 (trzech) Niech dranie wiedzą czym grozi brak odpowiedzi na zadawane pytania.
Gdyby kiedyś była taka potrzeba to chętnie pomogę....Życie płata figle...to norma...Chętnie w miarę wolnego czasu zastąpię moderatorki...A co ...kocham tę stronkę i tyle ....