http://prawodogotowaniazpasja.blox.pl/html
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Kolejna moja propozycja na potrawę z produktem Polskiej Róży
sałatka z gruszką miłości- przepis również czeka na akceptację
https://gotujmy.pl/salatka-z-gruszka-milosci-,przepisy,137205.html
A jutro będę szaleć z konfiturą z róży
Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
jaNina napisał(a): Pyza napisał(a): pochwalę się i ja bo przecież i tak się wyda
kilka tygodni temu brałam udział w konkursie Warsztaty Smaku Kuchni+ organizowanym przez ten kanał telewizyjny. Po wysłaniu przepisów w temacie "kuchnia polska" zakwalifikowałam się do finału i wraz z pozostałą dziewiątką szczęśliwców uczestniczyłam w dwudniowych warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefa Adama Chrząstowskiego. W rywalizacji finałowej zajęłam drugie miejsce, za które otrzymałam blender Kenwood oraz drobne upominku od organizatora. Nagrodą było też nagranie "swojego" 30-sto minutowego programu, w którym prezentuję własne dania.
Już w najbliższą sobotę będzie można ten program obejrzeć na kanale Kuchnia+, o godz. 150 . Widzów o silnych nerwach serdecznie zapraszam
Widziałam dziś twój program, twoje sliczne kluseczki!
Wypadłaś wspaniale!
Gratulacje! Profesjonalny odcinek kulinarny, niejeden zawodowy kucharz mógłby ci pozazdrościć! Bardzo miło się oglądało! Będzie więcej odcinków?
Ja niestety nie widziałam, ale mam nadzieję, że niedługo gdzieś będę miała okazję powtórkę obejrzeć ! I oczywiście gratuluję !
Odp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
A ja proponuję na słodko:
pożegnalne karnawałowe misie- przepis oczekuje na akceptację
https://gotujmy.pl/pozegnalne-karnawalowe-misie---,przepisy,137190.html
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
dorota.p, bardzo dziękuję za "1" za mój mus czekoladowy- zapewne skoro przed chwilą założyłaś (eś) konto na gotujmy.pl, zdążyłaś (eś) już go spróbować... zawsze to jeden punkt więcej do rankingu, więc poproszę o kolejne 1 z Twoich kont- klonów
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
iwa643 napisał(a): A ja widzę w konkursie zdjęcia skany widoczne na gołe oko ,ojeju , tak można ? co się dzieje ?
Ja na 99 % jestem pewna, że "zdjęcie" góralskiego oscypka jest skanem- wystarczy popatrzeć na malinę, która znajduje się na pierwszym planie. I jak widać w ciągu 2 godzin przepis ten zdobył ogromną ilość punktów. Co mnie jednak nie dziwi "5" pochodzą od użytkowników, którzy na gotujmy.pl są zarejestrowani jeden dzień...
Odp: przepisy
- Forum: Tu zgłaszamy problemy
Czy możecie coś zrobić, aby usprawnić edycję przepisów ? Dodałam dziś przepis na musztardowe ośmiorniczki. Z uwagi na fakt, że na podglądzie 1 zdjęcie zamieniło się miejscem z drugim, edytowałam przepis. Dodałam na nowo zdjęcia, opisałam każde co najmniej 50 znakami, a moje odpisy są widoczne tylko pod głównym zdjęciem, pod pozostałymi zostały ucięte. Taka sytuacja powtarza się kolejny raz, a ja nie mam już siły dla 5 punktów kolejny raz edytować przepisu (tym bardziej, że zaraz się okaże, że utnie mi tekst pod wszystkimi zdjęciami :-P). Z tego co widzę inni mają podobny problem...
Odp: Odp: Zła ilość punktów
- Forum: Zła ilość punktów
k.tyczynski napisał(a): nie rozumiem, skąd w ludziach takie coś, że specjalnie oceniają przepisy konkursowe na 1? tak jak sylwunia1986 rozumiem, że ktoś zazdrości, no ale bez przesady, takie zagrywki nie fair play powinny być karane
Mój przepis oceniła (a w zasadzie może ocenił...) na 3, żeby nie być posądzonym o tak rażące zaniżanie średniej... Na początku mnie takie zagrywki irytowały, ale już mi to kolokwialnie mówiąc wisi :-P Zakłada taki osobnik kilka kont klonów i później traci czas na zaniżanie punktacji, a ani nie spróbuje przygotować potrawy, ani nawet wody nie potrafi zagotować, żeby czajnika nie przypalić
Odp: Mam dość !!!!!!!!
- Forum: Mam dość !!!!!!!!
Właśnie autorytet kulinarny tego portalu- Remik1515 poinformował mnie, dlaczego ocenił mój mus czekoladowy na 1... Nie ma w nim koloru czerwonego, który symbolizuje walnentynki (pisownia oryginalna )... No cóż, muszę się do niego zapisać na kurs gotowania...
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
U mnie dziś romantycznie- dorsz w sosie śmietanowo- musztardowym- prosto z serca
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Tit, a czy możemy się spodziewać w najbliższym czasie zmian w regulaminie w zakresie punktacji ? Bardzo na nie czekam i zapewne inni też (może poza osobami, które masowo kopiują przepisy i dodają je bez żadnych zdjęć)...