Gotowanie to moje hobby. Lubięzarówno dania tradycyjne jak i różnego rodzaju eksperymenty. Mam nadzieję ze znajdziecie wśród moich przepisów coś co Wam się spodoba. Jakość zdjeć mam nadzieję że mi wybaczycie ale robię je komórką i nie zawsze wychodzą idealnie.
Odp: Tit! Tit! Codziennie Konkurs Dafi!!!! 24 dzbanki do rozdania!!!
metale ciężkie m.in. żelazo (np. cząsteczki rdzy wytrącane instalacji stalowych)
Odp: Jestem na diecie... Jak to wytłumaczyć rodzinie?
mufinka napisał(a): Od kilku tygodni jestem na diecie, z całkiem niezłym skutkiem ;-) Mam tylko jeden problem - czeka mnie rodzinna impreza u jednej z cioć, która nie dość, że świetnie gotuje, to jeszcze dokarmia zapalczywie wszystkich dookoła... Boję się tam iść, bo czuję, że ciocia się na mnie obrazi, że nie chce jeść... albo uznają, że jestem chora... Macie jakiś rady, jak im to ładnie wytłumaczyć?
Moim zdaniem to nieładnie jest tak komus na siłę wpychac jedzenie i jesli ktos nie chce jeśc to jego sprawa i nie powinno sie go wypytywać o powody.
Odp: miałki smak..........
- Forum: miałki smak..........
chef napisał(a): czy nie uważacie że wraz z postępującą pauperyzacją naszego społeczeństwa idzie "miałkość smaku"... ludzie "jedzą " dziwne świństwa mające niewiele wspólnego z jedzeniem... i może nie to jest najgorsze ... najgorsze jest to że przedkładają własne lenistwo nad zdrowie swoich dzieci... karmiąc je w tak zwanych fast food'ach mieniących się o zgrozo restauracjami .... koszmar
Mnie bierze przerażenie jak obowiazkowym punktem wycieczki musi byc Mc Donalds itp. A nie lepiej posmakować jakichś regionalnych dań? Dzieciaki juz zapominaja jak smakuja domowe pierogi itp.
Odp: Czas przetworów
- Forum: Czas przetworów
Dzięki za botwinke Jabłka do szarlotki tez robie. Potem mam je do ciast, naleśników i jako marmolade do chleba
Większosc przepisów na przetwory wstawiłam tu w ubiegłym roku ale nowe też się przydadzą
Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Henia napisał(a): caroline1983 napisał(a): monika1980113 - przepisy pospisywane z ksiazek, w tym z Kuchni polskiej M. Caprari (tak sie składa że mam te ksiazke). Inne podejrzewam że z ksiazeczek Poradnika Domowego bo tez mi sa znane. Jesli ktos ma możliwosc to niech sprawdzi.
Jeżeli możesz, sprawdź przepisy w Kuchni Polskiej. Wystarczy podać tytuł, autoras i stronę przepisu.
Od razu to zrobiłam, juz sa pousuwane.
Odp: Odp: Czas przetworów
- Forum: Czas przetworów
luna19 napisał(a): Ja do sloikow wkladam prawie wszystko
buraczki z botwinką - na barszcz
Fasolke szparagową w pomidorach - na zupe albo do obiadu
cukinie w keczupowej zalewie, jabłka smażone - na szarlotkę, dżemy z dyni i jabłek, śliwki w occie,kompoty ze sliwek, wiśni,czereśni.. Salatki z ogórkow i papryki , mizerie , sos uncle bens prawie taki jak ze sklepu .. pasty różne , np z raparbaru albo pikantne jabłkowe .. borówki do mięs i jarzębinę .... yyyyy ... i coś tam jeszcze musialabym do piwnicy zejść z karteczką hihih ..
A moge prosic przepis na botwinkę? Będe tego troche miała i muszę jakos przerobic a w zamrazarce mam mało miejsca
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
monika1980113 - przepisy pospisywane z ksiazek, w tym z Kuchni polskiej M. Caprari (tak sie składa że mam te ksiazke). Inne podejrzewam że z ksiazeczek Poradnika Domowego bo tez mi sa znane. Jesli ktos ma możliwosc to niech sprawdzi.
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Pyza napisał(a): zerknijcie, proszę, na przepisy użytkownika kakusia290 - wszystkie zdjęcia to skany i wydaje mi się, że przepisy żywcem przepisane z książki...
Skany i to prawdopodobnie z tej samej ksiażki/broszury bo wszystkie są identycznie zamglone.
Druga masowa kopiara to smaki12 - połowę jej przepisów usunieto, przy ilus usunieto zdjecia.
Odp: Tu zgłaszamy problemy z nagrodami!
Ja też wszystkie nagrody zawsze dostawałam na czas. Za awanse sa wysyłane w nastepnym miesiacu po osiagnieciu progu punktowego. Np. punkty uzbierasz w lipcu to nagroda przyjdzie w sierpniu.
Odp: Testowanie produktów DAFI rozpoczęte
Zdublowało mi