Gotowanie to moje hobby. Lubięzarówno dania tradycyjne jak i różnego rodzaju eksperymenty. Mam nadzieję ze znajdziecie wśród moich przepisów coś co Wam się spodoba. Jakość zdjeć mam nadzieję że mi wybaczycie ale robię je komórką i nie zawsze wychodzą idealnie.

Odp: Odp: Odp: Pobawmy się w dr Housa

I o to chodzi bo jakbym podała te charakterystyczne to byłoby zbyt łatwo

Odp: Wspóle gotowanie

Proponuję obłozyc suszonymi śliwkami, gruszkami i jabłkami (namoczonymi wcześniej) i zapiec w brytfance.

Odp: Pobawmy się w dr Housa

Malinka zadaje kolejna zagadke Bahusowi brak doswiadczenia w końcu nie jest kobieta

Odp: Pobawmy się w dr Housa

Niestety nie. Podpowiedź: nie wymaga leczenia, zapadają na to kobiety.

Odp: Odp: Odp: Wspóle gotowanie

Głodna się robie....

Odp: Wspóle gotowanie

Dodaję jeszcze pieprz. Najlepiej kolorowy

Odp: Wspóle gotowanie

To ja dodaje 2-3 cebule

Odp: Moja działka

Widzę że nie tylko u mnie zima zrobiła spustoszenie w ogrodzie Mróz wykończył mi sporo róż a najgorsze że nawet nic ciekawego nie mozna kupic bo szkółki przez te mrozy tez maja mały wybór. Twierdza że sporo krzewów im wymarzło.

PS. Z nornicami też nie mogłam kiedys dac rady, tym bardziej że mieszkam przy lesie. Najpierw poszedł majatek na różne środki i nic to nie dało. Najskuteczniejsze okazły sie koty (obecnie mam 3). Od tej pory jakas zabłąkana sie trafi ale ogólnie mam spokój.

Odp: Odp: Odp: Odp: Stare smaki

Henia napisał(a): caroline1983 napisał(a): Ja od jakiegos czasu robię sama masło. Takie jak robiła moja babcia. No i mam wypróbowany przepis na ogórki kiszone, ale do zrobienia raczej na wsi bo w miescie ciażko byłoby o niektóre składniki (typu liscie winogrona itp.).
Mogłabyś wstawić obydwa przepisy? "Chodzi" za mną domowe masełko! A z liśćmi też nie ma problemu i w mieście - mamy działki! Pozdrawiam!


Przepis na te ogórki juz wstawiłam. Na masełko jak pstrykne fotke to tez wstawie (narazie muszę uzbierac na nie smietany )

Odp: Cukinia

Jesli w środku juz sie zawiazały twarde nasiona to musisz je usunac. Miekkie jak uwazasz, ja zazwyczaj zostawiam. Ta kwestia zależy jeszcze od tego co z tej cukinii chcesz przygotować. Jak chcesz robić cukinie faszerowana to najprościej jest przeciać ja wzdłuz i wydrążyc środek za pomoca łyzeczki.