Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

To tak jak u nas. Na szczęście nadal jest ciepło i po burzy szybko wychodzi słońce.

Odp: Odp: Mycie mięsa

Ja też nie myję. Porcjuję pakuję i mrożę. Potem jak potrzebuję wyjmuję rozmrażam i myję

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas upały iście tropikalne. Nawet muchy nie uświadczysz Wszystko lata do godziny 10, a potem dopiero późnym popołudniem Poza tym szybkie i krótko trwające burze. Leje jak z cebra a potem jakby nigdy nic słońce świeci dalej i można saunę otworzyć

Dzień dziecka

Co w tym roku szykujecie dla swoich pociech na dzień dziecka?

Odp: Odp: Pomidory z niespodzianką

Czadowe wnętrze pomidorka Nie ma to jak nieplanowana hodowla pomidora w pomidorze, którego chce się zjeść

Odp: Kokosanki

skuter5 napisał(a): Co zrobić żeby kokosanki się nie przypalały? Co je robię to się przypalają. Bez względu na temperaturę non stop są przypalone

Stawiam, że winę za to ponosi zbyt duża ilość cukru w przepisie. Spróbuj zrobić z innego przepisu albo zmniejsz ilość cukru w tym z którego korzystasz.

Odp: Odp: Kanapka lodowa

Zapowiada się ciekaw deser lodowy Z chęcią bym zjadła taką lodową kanapkę

Odp: Odp: Naleśniki

Ja ciasto na naleśniki przygotowuję z mleka i wody gazowanej. Wydaje mi się że wówczas naleśniki są bardziej puszyste.

Odp: Odp: Odp: Mokre ciasto z rabarbarem

biedroneczki napisał(a): misia5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Robiłam ciasto z rabarbarem i wyszło mokre. Jak temu zapobiec?

Zapomniałam zapytać Miałaś mrożony czy świeży rabarbar?


Użyłam mrożonego, bo mi jeszcze trochę zostało. Dałam taki zamrożony na ciasto. Może temu tak się stało?

Myślę, że to była przyczyna. Jak dajesz mrożony to podsyp ciasto mąką ziemniaczaną jak radziła Ci misia5. Dzięki temu ciasto nie namoknie i równo urośnie

Brykiet czy węgiel drzewny

Czego używacie do grilla? Co jest lepsze i wydajniejsze?