Wiosenne przetwory

Nadszedł czas na świeże warzywa i owoce. Co u Was o tej porze roku trafia do słoików?

Odp: Surowe ciasto

mocsłodkości napisał(a): Przyznajcie się kto jadł surowe ciasto, a swoim dzieciom nie pozwala?

Jadłam A o wylizywanie misek po cieście toczone były boje Moje dzieci też je toczą

Odp: Siemię lniane

robaczek napisał(a): Powiedzcie mi czy przed dodaniem do ciasta nasion siemienia lnianego należy je namoczyć czy można wrzucić takie prosto z opakowania?

Ja nie moczę. Wrzucam od razu do ciasta.

Odp: Odp: Odp: Odp: Rzodkiewka czarna w środku

ciasteczka napisał(a): Moje za to były puste w środku. Z zewnątrz piękne, a w środku dziura

I miałam jeszcze takie co były w środku jak gąbka - miękkie i chropowate.

Odp: Odp: Odp: Rzodkiewka czarna w środku

Moje za to były puste w środku. Z zewnątrz piękne, a w środku dziura

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas wesoło i słonecznie. Brakuje jednak deszczu. W nocy popadało ale to niestety kropla w morzu potrzeb.

Liści rzodkiewki?

Mam w domu piękne liście rzodkiewki. Takie śliczne jasnozielone. Do czego mogę je wykorzystać?

Odp: Odp: Liści rzodkiewki?

Dodałam do sałatki. Dzięki za pomysł z pesto. Wypróbuję przy najbliższej okazji

Ciasto z warzywami

Poszukuję przepisu na ciasto z użyciem buraków. Ma ktoś może taki?

Ciasto z warzywami

Córka chce zrobić ciasto z warzyw. Macie jakiś przepis na proste i szybkie ciasto z wykorzystaniem warzyw?