Ciasto z warzywami
- Forum: Ciasto z warzywami
Poszukuję przepisu na ciasto z użyciem buraków. Ma ktoś może taki?
Staż w Gotujmy: 3424 dni
Miasto: -
Poszukuję przepisu na ciasto z użyciem buraków. Ma ktoś może taki?
Córka chce zrobić ciasto z warzyw. Macie jakiś przepis na proste i szybkie ciasto z wykorzystaniem warzyw?
misia5 napisał(a): ciasteczka napisał(a): mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): ick=ciasteczka]Lepsza fasolka jest tyczna czy może karłowa? Planujemy posadzić fasolkę i nie wiemy na jaką się nastawić?
Zależy o tego ile macie miejsca Zarówno te tyczne jak i karłowe są smaczne. Jest wiele odmian i kolorów. My w tym roku będziemy mieli i taką i taką. Tyczna będzie robiła nam za parawan przed słońcem i osłoni przed wzrokiem ciekawskich ludzi
Jakie kolory i rodzaje fasoli kupujesz?
Mam zieloną, żółtą, fioletową i taką w czerwone paseczki. Tylko tej w paski nie jedliśmy. Pozostałe już mieliśmy i są pyszne A fioletowa jest magiczna
Ja jadłam tylko żółtą i zieloną. A czemu fioletowa jest magiczna?
Fioletowa jest magiczna ponieważ podczas gotowania zmienia kolor na zielony
Wow. Tego nie wiedziałam
mocsłodkości napisał(a): ciasteczka napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Dostałam od znajomej około 1 kg zmielonych orzechów. Byłam zachwycona, aż do momentu otwarcia pojemnika. Zapach dość niecodzienny. Ani ładny ani brzydki. W zasadzie zapachu zero. Nie czuć aromatu orzechów. Czemu?
Wywietrzały. Za długo były w pojemniku.
Czyli do wyrzucenia :/
Ja bym wyrzuciła.
robaczek napisał(a): Próbował ktoś pieczarek na surowo? Ostatnio rzucił mi się w oczy przepis na kanapki z surowymi pieczarkami. Zastanawiam się czy faktycznie to dobry pomysł. W końcu to grzyby. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Nie ma takiej opcji Surowej nie zjem
U nas też było pięknie. Trochę postraszyło burzą ale przeszła bokiem
mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): ick=ciasteczka]Lepsza fasolka jest tyczna czy może karłowa? Planujemy posadzić fasolkę i nie wiemy na jaką się nastawić?
Zależy o tego ile macie miejsca Zarówno te tyczne jak i karłowe są smaczne. Jest wiele odmian i kolorów. My w tym roku będziemy mieli i taką i taką. Tyczna będzie robiła nam za parawan przed słońcem i osłoni przed wzrokiem ciekawskich ludzi
Jakie kolory i rodzaje fasoli kupujesz?
Mam zieloną, żółtą, fioletową i taką w czerwone paseczki. Tylko tej w paski nie jedliśmy. Pozostałe już mieliśmy i są pyszne A fioletowa jest magiczna
Ja jadłam tylko żółtą i zieloną. A czemu fioletowa jest magiczna?
mocsłodkości napisał(a): Dostałam od znajomej około 1 kg zmielonych orzechów. Byłam zachwycona, aż do momentu otwarcia pojemnika. Zapach dość niecodzienny. Ani ładny ani brzydki. W zasadzie zapachu zero. Nie czuć aromatu orzechów. Czemu?
Wywietrzały. Za długo były w pojemniku.
biedroneczki napisał(a): Mam w zamrażarce karkówkę w kawałku. Waga około 1,5 kg. Co mogę z niej wyczarować?
Możesz upiec ją w całości i podać na obiad lub jako wędlinę na kanapki
W zeszycie babci znalazłam przepis na nóżki z kurczaka pieczone w piwie. Babcia napisała że piwo jest uwarzone w domu. Nie piłam nigdy takiego piwa i nie mam zielonego pojęcia jak smakuje. Może mi ktoś doradzić jakiego kupnego piwa można użyć?