Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Fasolka

misia5 napisał(a): ciasteczka napisał(a): mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): ick=ciasteczka]Lepsza fasolka jest tyczna czy może karłowa? Planujemy posadzić fasolkę i nie wiemy na jaką się nastawić?

Zależy o tego ile macie miejsca Zarówno te tyczne jak i karłowe są smaczne. Jest wiele odmian i kolorów. My w tym roku będziemy mieli i taką i taką. Tyczna będzie robiła nam za parawan przed słońcem i osłoni przed wzrokiem ciekawskich ludzi  

Jakie kolory i rodzaje fasoli kupujesz?

Mam zieloną, żółtą, fioletową i taką w czerwone paseczki. Tylko tej w paski nie jedliśmy. Pozostałe już mieliśmy i są pyszne A fioletowa jest magiczna

Ja jadłam tylko żółtą i zieloną. A czemu fioletowa jest magiczna?

Fioletowa jest magiczna ponieważ podczas gotowania zmienia kolor na zielony

Wow. Tego nie wiedziałam

Odp: Odp: Odp: Mielone orzechy

mocsłodkości napisał(a): ciasteczka napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Dostałam od znajomej około 1 kg zmielonych orzechów. Byłam zachwycona, aż do momentu otwarcia pojemnika. Zapach dość niecodzienny. Ani ładny ani brzydki. W zasadzie zapachu zero. Nie czuć aromatu orzechów. Czemu?

Wywietrzały. Za długo były w pojemniku.

Czyli do wyrzucenia :/

Ja bym wyrzuciła.

Odp: Pieczarki

robaczek napisał(a): Próbował ktoś pieczarek na surowo? Ostatnio rzucił mi się w oczy przepis na kanapki z surowymi pieczarkami. Zastanawiam się czy faktycznie to dobry pomysł. W końcu to grzyby. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Nie ma takiej opcji Surowej nie zjem

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas też było pięknie. Trochę postraszyło burzą ale przeszła bokiem

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Fasolka

mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): ick=ciasteczka]Lepsza fasolka jest tyczna czy może karłowa? Planujemy posadzić fasolkę i nie wiemy na jaką się nastawić?

Zależy o tego ile macie miejsca Zarówno te tyczne jak i karłowe są smaczne. Jest wiele odmian i kolorów. My w tym roku będziemy mieli i taką i taką. Tyczna będzie robiła nam za parawan przed słońcem i osłoni przed wzrokiem ciekawskich ludzi  

Jakie kolory i rodzaje fasoli kupujesz?

Mam zieloną, żółtą, fioletową i taką w czerwone paseczki. Tylko tej w paski nie jedliśmy. Pozostałe już mieliśmy i są pyszne A fioletowa jest magiczna

Ja jadłam tylko żółtą i zieloną. A czemu fioletowa jest magiczna?

Odp: Mielone orzechy

mocsłodkości napisał(a): Dostałam od znajomej około 1 kg zmielonych orzechów. Byłam zachwycona, aż do momentu otwarcia pojemnika. Zapach dość niecodzienny. Ani ładny ani brzydki. W zasadzie zapachu zero. Nie czuć aromatu orzechów. Czemu?

Wywietrzały. Za długo były w pojemniku.

Odp: Karkówka

biedroneczki napisał(a): Mam w zamrażarce karkówkę w kawałku. Waga około 1,5 kg. Co mogę z niej wyczarować?

Możesz upiec ją w całości i podać na obiad lub jako wędlinę na kanapki

Mięso w piwie

W zeszycie babci znalazłam przepis na nóżki z kurczaka pieczone w piwie. Babcia napisała że piwo jest uwarzone w domu. Nie piłam nigdy takiego piwa i nie mam zielonego pojęcia jak smakuje. Może mi ktoś doradzić jakiego kupnego piwa można użyć?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Włosy się elektryzują

Cieszę się, że mogłam pomóc

Odp: Odp: Ugotowana kurtka

Niestety zgadzam się z robaczkiem. Tej kurtki nie da się uratować. Jej wypełnienie się ugotowało i nie da się tego już odwrócić.