Obrazki z liści
- Forum: Obrazki z liści
Moje pociechy chcą zrobić obrazki z wysuszonych kolorowych liści. Niestety odpadają z kartki. Jaki klej będzie najlepszy do tego celu?
Staż w Gotujmy: 3247 dni
Miasto: -
Moje pociechy chcą zrobić obrazki z wysuszonych kolorowych liści. Niestety odpadają z kartki. Jaki klej będzie najlepszy do tego celu?
U nas Złota Polska Jesień Ciepło, słonecznie i kolorowo. Wszędzie pełno babiego lata I nieszczęsne nie nasze biedronki cisnące się na siłę do domu.
mocsłodkości napisał(a): Jak robicie tort to kupujecie już gotowe dekoracje, które można dostać już chyba w każdym sklepie czy sami wyczarowujecie dekoracje, by każdy tort był unikalny i niepowtarzalny?
Dużo zależy od nastroju i od tego komu ten tort robię i co dana osoba lubi lub chce mieć na torcie Zazwyczaj sama robię dekoracje ale bywają torty, które dekoruję już gotowymi kupionymi w sklepie lub cukierni dekoracjami.
Wiecie może czy dynia nadaje się do mrożenia?
gosia56 napisał(a): mrożę każdego roku puree z dyni
A wiesz może czy taką pokrojoną w kostkę można zamrozić?
lukrowanepierniczki napisał(a): Witam wszystkich i każdego z osobna Bardzo się cieszę, że w końcu odważyłam się założyć tu konto. Bywałam tu często jako gość. Teraz mam nadzieję zagoszczę na dłużej
Witaj. Miło Cię poznać. Zapraszamy do ploteczek
robaczek napisał(a): Kupiłam w sklepie cukier. Niestety nie widziałam cukru wewnątrz opakowania. Po otwarciu okazało się, że cukier jest "mokry". Da się go jakoś osuszyć?
A może rozsyp go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 50-60 stopni. Co jakiś czas mieszaj, żeby schną równomiernie i nie skleił się w jedną bryłę
Macie jakiś pomysł na tort dla cukrzyka? Brakuje mi pomysłów. Nie wiem jak się za niego zabrać żeby był zjadliwy dla osoby, która nie je słodyczy bo nie może.
Co robicie z grzybów co się nazywają kozaki? Mąż przyniósł do domu całkiem sporo i nie wiem co z nimi zrobić. Można je mrozić albo suszyć? Chyba że przesmażyć i takie przesmażone zamrozić żeby potem zrobić z nich sos lub zupę. Jak myślicie?
Też bym wypróbowała oba przepisy Jednak skłaniam się ku tym z miodem