Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?
- Forum: Jaką macie pogodę za oknem?
U nas caaaaały poniedziałek padało. Dosłownie od rana do nocy. A dzisiaj było zimo, pochmurno ale przynajmniej nie padało.
Staż w Gotujmy: 3423 dni
Miasto: -
U nas caaaaały poniedziałek padało. Dosłownie od rana do nocy. A dzisiaj było zimo, pochmurno ale przynajmniej nie padało.
Moje pociechy chcą zrobić obrazki z wysuszonych kolorowych liści. Niestety odpadają z kartki. Jaki klej będzie najlepszy do tego celu?
U nas Złota Polska Jesień Ciepło, słonecznie i kolorowo. Wszędzie pełno babiego lata
I nieszczęsne nie nasze biedronki cisnące się na siłę do domu.
mocsłodkości napisał(a): Jak robicie tort to kupujecie już gotowe dekoracje, które można dostać już chyba w każdym sklepie czy sami wyczarowujecie dekoracje, by każdy tort był unikalny i niepowtarzalny?
Dużo zależy od nastroju i od tego komu ten tort robię i co dana osoba lubi lub chce mieć na torcie Zazwyczaj sama robię dekoracje ale bywają torty, które dekoruję już gotowymi kupionymi w sklepie lub cukierni dekoracjami.
Wiecie może czy dynia nadaje się do mrożenia?
gosia56 napisał(a): mrożę każdego roku puree z dyni
A wiesz może czy taką pokrojoną w kostkę można zamrozić?
lukrowanepierniczki napisał(a): Witam wszystkich i każdego z osobna Bardzo się cieszę, że w końcu odważyłam się założyć tu konto. Bywałam tu często jako gość. Teraz mam nadzieję zagoszczę na dłużej
Witaj. Miło Cię poznać. Zapraszamy do ploteczek
robaczek napisał(a): Kupiłam w sklepie cukier. Niestety nie widziałam cukru wewnątrz opakowania. Po otwarciu okazało się, że cukier jest "mokry". Da się go jakoś osuszyć?
A może rozsyp go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 50-60 stopni. Co jakiś czas mieszaj, żeby schną równomiernie i nie skleił się w jedną bryłę
Co robicie z grzybów co się nazywają kozaki? Mąż przyniósł do domu całkiem sporo i nie wiem co z nimi zrobić. Można je mrozić albo suszyć? Chyba że przesmażyć i takie przesmażone zamrozić żeby potem zrobić z nich sos lub zupę. Jak myślicie?
Też bym wypróbowała oba przepisy Jednak skłaniam się ku tym z miodem