Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas caaaaały poniedziałek padało. Dosłownie od rana do nocy. A dzisiaj było zimo, pochmurno ale przynajmniej nie padało.

Obrazki z liści

Moje pociechy chcą zrobić obrazki z wysuszonych kolorowych liści. Niestety odpadają z kartki. Jaki klej będzie najlepszy do tego celu?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas Złota Polska Jesień Ciepło, słonecznie i kolorowo. Wszędzie pełno babiego lata I nieszczęsne nie nasze biedronki cisnące się na siłę do domu.

Odp: Tort dekoracje

mocsłodkości napisał(a): Jak robicie tort to kupujecie już gotowe dekoracje, które można dostać już chyba w każdym sklepie czy sami wyczarowujecie dekoracje, by każdy tort był unikalny i niepowtarzalny?

Dużo zależy od nastroju i od tego komu ten tort robię i co dana osoba lubi lub chce mieć na torcie Zazwyczaj sama robię dekoracje ale bywają torty, które dekoruję już gotowymi kupionymi w sklepie lub cukierni dekoracjami.

Mrożenie dyni

Wiecie może czy dynia nadaje się do mrożenia?

Odp: Odp: Mrożenie dyni

gosia56 napisał(a): mrożę każdego roku puree z dyni

A wiesz może czy taką pokrojoną w kostkę można zamrozić?

Odp: Witam wszystkich :)

lukrowanepierniczki napisał(a): Witam wszystkich i każdego z osobna Bardzo się cieszę, że w końcu odważyłam się założyć tu konto. Bywałam tu często jako gość. Teraz mam nadzieję zagoszczę na dłużej

Witaj. Miło Cię poznać. Zapraszamy do ploteczek

Odp: Mokry cukier

robaczek napisał(a): Kupiłam w sklepie cukier. Niestety nie widziałam cukru wewnątrz opakowania. Po otwarciu okazało się, że cukier jest "mokry". Da się go jakoś osuszyć?

A może rozsyp go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 50-60 stopni. Co jakiś czas mieszaj, żeby schną równomiernie i nie skleił się w jedną bryłę

Kozaki

  • Forum: Kozaki

Co robicie z grzybów co się nazywają kozaki? Mąż przyniósł do domu całkiem sporo i nie wiem co z nimi zrobić. Można je mrozić albo suszyć? Chyba że przesmażyć i takie przesmażone zamrozić żeby potem zrobić z nich sos lub zupę. Jak myślicie?

Odp: Odp: Domowe sezamki

Też bym wypróbowała oba przepisy Jednak skłaniam się ku tym z miodem