Odp: Odp: Domowe sezamki
- Forum: Domowe sezamki
Też bym wypróbowała oba przepisy
Jednak skłaniam się ku tym z miodem
Staż w Gotujmy: 3581 dni
Miasto: -
Też bym wypróbowała oba przepisy
Jednak skłaniam się ku tym z miodem
skuter5 napisał(a): Brat kupił mi orzechy laskowe. W siateczkach pakowane po 500 g. Problem w tym, że one pachną pleśnią. Da się coś z tym zrobić? Ten zapach będzie miał wpływa na smak orzechów?
Sprawdź na kilku sztukach. Rozbij je, powąchaj i zdecyduj zjeść czy nie zjeść
mocsłodkości napisał(a): Jak przechowujecie w domu orzechy? Macie je w łupinkach i jak potrzebujecie to je rozbijacie, czy może rozbijacie je wcześniej i takie przechowujecie?
Ja przechowuję orzechy w łupinkach. Dzięki temu nie tracą swojego smaku i aromatu.
pytanieogofry napisał(a): Witam,
ilekroć przechodzę koło punktu gdzie sprzedają gofry, ich zapach roznosi się na długo przed dotarciem przed rzeczone stoisko.
Czy wiecie jaki składnik dodają sprzedawcy że ich zapach jest tak intensywny i ewentualnie gdzie go kupić ?
I druga sprawa - moje gofry nie są tak wyrośnięte jak te w punktach ich sprzedaży. Wiecie co zrobić uzyskać dokładnie takie same ?
Może spróbuj zrobić je z innego przepisu? Myślę, że do ciasta są dodawane jakieś aromaty. Dzięki temu ich zapach jest intensywny. Może maślany lub waniliowy?
Ma ktoś przepis na ciasteczka z dyni? Wszędzie trafiam na drożdżówki i ciasta dyniowe.
U nas wietrznie i chłodno choć w lesie grzyby jeszcze rosną więc nie ma tak źle
Jutro wybieramy się na opieńki
Znajoma poprosiła mnie żebym upiekła jej na wesele ciastka. Powiedziała, żebym jej powiedziała ile ma mi za pracę zapłacić, bo ona składniki mi kupi. Jak myślicie na ile wycenić taką "zabawę" z ciastkami?
Jak zrobić domowej roboty masę plastyczną z pianek typu JoJo? Ma ktoś może przepis na taką masę?
U nas w dzień było całkiem przyjemnie. Trochę wiało, ale było ciepło. Natomiast teraz wieje na potęgę.
Powiedzcie mi jak długo może być w zamrażarce pizza domowej roboty?