Odp: Co sądzicie o wrocławskim Mexico Bar?

Dla mnie jest klasa sam w sobie. Bardzo dobre jedzenie bardzo fajnie podawane, rozne gliniane talerze, miseczki, miski i misy wygladajace na cos naprawde "stamtad" wprowadzaja super klimacik. Samo żarełko to poezja - potrawy sa przepyszne, bardzo starannie przygotowywanie, zawsze gorące i swieze.
Obsluga w zasadzie bez zastrzezen, choc w tak klimatycznym miejscu moznaby domagac sie troche bardziej "wczutego" personelu. Ale to tlumaczy chyba ostatni i bardzo istotny walor - ceny. Naprawde przystepne. Ok, moze nudny do bolu gyros z frytkami mozna zjesc taniej, ale jesli chcesz tego duza porcje - wyjdzie niewiele taniej. Ceny implikuja niestety wade lokalu - miejsc jest niewiele i czesto trudno jest usiasc.
Ale warto poczekac.

Odp: Odp: Odp: ZABAWA: Co to za owoc / warzywo ?

to skubanstwo widzialem nawet ostatnio w tesco, ale jak sie nazywalo........?

Odp: Młode ziemniaki - obierać czy myć?

fiu fiu, misiol, profeska
nie ma to jak dobre podstawy teoretyczne
przydaje sie gdy komus nie smakuje - zawsze mozna powiedziec, ze ma wartosci ;p

Odp: Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z garnka rzymskiego

ja ta kaczke robilem i moge szczerze polecic, natomiast nie jest to danie do przygotowania dla poczatkujacego na szybko
trzeba miec odrobine pojecia, ale jest to wynagrodzone

Odp: "Organic"

Ale o co chodzi z tym organikiem? Czym to sie rozni od innych produktow? Jaki rodzaj jedzenia oferuja?

Odp: Najgorsza knajpa w mieście (Warszawa)

heh ja akurat z baszty mam pare milych wspomnien, ale to ze wzgledu na inne okolicznosci niz knajpa sama w sobie, ktora rzeczywiscie nie porywa

Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?

hehe, z tym kilogramem to przesada pewnie ale dobra swieza bazylia nie jest zla i naprawde nadaje fajny smaczek
w ogole ziółka rządzą

Odp: Masło czy margaryna?

ja po latach niemaslenia wrocilem do masla, chociaz patrzac w lustro - chyba nie powinienem
ale smakowo bez porownania, margaryny sie nie umywaja do dobrego maselka
a ze wszystko co dobre musi byc niezdrowe... - wiadomo

Odp: Witam

  • Forum: Witam

Hej,

Powitac nowa kolezanke
Zapraszamy do naszych kulinarnych debat! Trzymaj sie

Odp: Co zrobić, żeby pieczony schab nie był taki suchy?

wydaje mi sie, ze po prostu kazdym dobrym tluszczem do pieczenia mozna podlac albo np. oliwa z oliwek
najlepszej jakosci mieso mozna zabić suchoscia. miesko ma byc soczyste.