ja ta kaczke robilem i moge szczerze polecic, natomiast nie jest to danie do przygotowania dla poczatkujacego na szybko
trzeba miec odrobine pojecia, ale jest to wynagrodzone
Odp: Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z garnka rzymskiego
Ja na szczescie nie musze dbac o linie, mam taki metabolizm, ze wcinam wszystko jak leci W genach po ojcu dostalam. A wracajac do tematu - znajomi uzywaja i bardzo chwala, moge ich podpytac o jakies fajne przepisy.
pozdrowka dla puszakow i chudziakow!
Tez jadlam kiedy potrawe przyrzadzoną w takim garnku, pamiętam że smakowało jak z ogniska, troche suche, ale dobre. Przepisów nie posiadam na takie potrawy do garnka, ale chętnie poczytam jak coś dodasz. Może tez się skusze na te stare sprawdzone gliniane garnki naszych pradziadków. Dodaj przepisy a ja poszukam garnka na allegro
hej, Aniu.
Przyznam Ci się, że nigdy nie korzystałam z takiego garnka, lecz z tego, co wiem, to można w nim przyrządzać potrawy beztłuszczowo - potrawy duszą się po prostu w sosie własnym, a nie przypalają sie dzięki parze wodnej która powstaje w trakcie przyrządzania i w garnku i w piekarniku. Trzeba jednak pamiętać, żeby go właściwie używać
Kwestia chudnięcia to chyba jednak nie kwestia używania garnka, nie sądzisz? Przecież i bez niego można przygotowywać potrawy dietetyczne, a gotowanie w nim wcale nie oznacza chudnięcia... Bo i od potraw w nim przygotowanych też można przytyć ;-)
Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z garnka rzymskiego
Obserwuj wątekOdp: Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z garnka rzymskiego
darek112
jarek-energy
Odp: Odp: garnka rzymskiego
Lilka
garnek tak, ale Wy pewnie glodni? ;-)
Odp: Odp: Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z ...
dobry
trzeba miec odrobine pojecia, ale jest to wynagrodzone
Dutkiewicz
Witaj
To się podziel z laski swojej, bo szzukalem w goolach i nie ma tego za dużo.
Sam mam kilka przepisów z czasów studenckich a kociołek leży w piwnicy i czeka... .
oto jaki znalazłem i dodałem
https://gotujmy.pl/kaczka-na-kiszonej-kapuscie-i-owocach,przepisy,31760.html
w weekend spróbuje przygotować to się pochwale fotkami
Lucy
pozdrowka dla puszakow i chudziakow!
Pati Kuchareczka
Tez jadlam kiedy potrawe przyrzadzoną w takim garnku, pamiętam że smakowało jak z ogniska, troche suche, ale dobre. Przepisów nie posiadam na takie potrawy do garnka, ale chętnie poczytam jak coś dodasz. Może tez się skusze na te stare sprawdzone gliniane garnki naszych pradziadków. Dodaj przepisy a ja poszukam garnka na allegro
jagna
Przyznam Ci się, że nigdy nie korzystałam z takiego garnka, lecz z tego, co wiem, to można w nim przyrządzać potrawy beztłuszczowo - potrawy duszą się po prostu w sosie własnym, a nie przypalają sie dzięki parze wodnej która powstaje w trakcie przyrządzania i w garnku i w piekarniku. Trzeba jednak pamiętać, żeby go właściwie używać
Kwestia chudnięcia to chyba jednak nie kwestia używania garnka, nie sądzisz? Przecież i bez niego można przygotowywać potrawy dietetyczne, a gotowanie w nim wcale nie oznacza chudnięcia... Bo i od potraw w nim przygotowanych też można przytyć ;-)