Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z garnka rzymskiego

Obserwuj wątek

Odp: Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z garnka rzymskiego

darek112
  • darek112

• Przepisy: 172
  • Artykuły: 0

jarek-energy
Polecam ziemniaczki po galicyjsku mojego przepisu , są doskonale do kociołka , także żeliwnego i także na ognisko

Odp: Odp: garnka rzymskiego

NIe bylo tak źle. Zjedlismy pizze

Lilka
  • Lilka

• Przepisy: 11

garnek tak, ale Wy pewnie glodni? ;-)

Odp: Odp: Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z ...

No i zrobiłem tę kaczkę w weekend. Powiem tylko było dużo dymu. Trochę mi się przypaliła skubana, ale garnek wytrzymał próbę.

dobry
  • dobry

• Przepisy: 12
ja ta kaczke robilem i moge szczerze polecic, natomiast nie jest to danie do przygotowania dla poczatkujacego na szybko
trzeba miec odrobine pojecia, ale jest to wynagrodzone

Dutkiewicz
anina napisał(a):

Prosze o porade.I posiadam juz kilka przepisów na kilka dań do tego garnka.Moge sie podzielić.

Witaj

To się podziel z laski swojej, bo szzukalem w goolach i nie ma tego za dużo.

Sam mam kilka przepisów z czasów studenckich a kociołek leży w piwnicy i czeka... .

oto jaki znalazłem i dodałem
https://gotujmy.pl/kaczka-na-kiszonej-kapuscie-i-owocach,przepisy,31760.html

w weekend spróbuje przygotować to się pochwale fotkami

Lucy
  • Lucy

• Przepisy: 13
Ja na szczescie nie musze dbac o linie, mam taki metabolizm, ze wcinam wszystko jak leci W genach po ojcu dostalam. A wracajac do tematu - znajomi uzywaja i bardzo chwala, moge ich podpytac o jakies fajne przepisy.

pozdrowka dla puszakow i chudziakow!

Pati Kuchareczka
Czesc Ania

Tez jadlam kiedy potrawe przyrzadzoną w takim garnku, pamiętam że smakowało jak z ogniska, troche suche, ale dobre. Przepisów nie posiadam na takie potrawy do garnka, ale chętnie poczytam jak coś dodasz. Może tez się skusze na te stare sprawdzone gliniane garnki naszych pradziadków. Dodaj przepisy a ja poszukam garnka na allegro

jagna
  • jagna

• Przepisy: 18
  • Artykuły: 1
hej, Aniu.
Przyznam Ci się, że nigdy nie korzystałam z takiego garnka, lecz z tego, co wiem, to można w nim przyrządzać potrawy beztłuszczowo - potrawy duszą się po prostu w sosie własnym, a nie przypalają sie dzięki parze wodnej która powstaje w trakcie przyrządzania i w garnku i w piekarniku. Trzeba jednak pamiętać, żeby go właściwie używać
Kwestia chudnięcia to chyba jednak nie kwestia używania garnka, nie sądzisz? Przecież i bez niego można przygotowywać potrawy dietetyczne, a gotowanie w nim wcale nie oznacza chudnięcia... Bo i od potraw w nim przygotowanych też można przytyć ;-)

Odpowiedz na/ edytuj Witam czy moze ktoraś z was czy ktorys korzystal z garnka rzymskiego