Odp: Odp: Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

Pyza napisał(a): Buniu, i tak długo wytrzymałaś - ja już przestałam te bzdury czytać dawno temu...bo i po co? Ty jako moderator musisz przepuścić taki przepis jeśli nie jest plagiatem a właściciele mają to w nosie bo sztuka jest sztuka...
Ale my nie mamy w nosie! Ja już u jednej pani, gotującej 10 min pierogi pooceniałam.

Odp: Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

magdafer napisał(a): wiemy wiemy o kogo chodzi,poprzednie komentarze nic tej pani nie nauczyly,dalej wypisuje bzdury,ciekawe czy jak juz dostanie blender dalej bedzie pisac te swoje cudne przepisy
Myślę, że nie. Za dużo punktów do awansu trzeba zebrać!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

gosia19761 napisał(a): monika 1980113 przepis przepisany z ksiazki przepisy siostry Anastazji i z profili nk
Podaj,proszę, link do oryginału i plagiatu.

Odp: Odp: oto mój pomysł na kolację

Babciagramolka napisał(a): Heniu- podano do stołu - kolacja czeka ( dziś kolacyjka dla Heni- zagadałam ja to wypada kolację postawić a nie samemu sie rozsiadać - hi hi ) .Inni też mogą skubać ( jak starczy.
Resztki po obiedzie ( ziemniaki ) i czyszczenie lodówki ( pomidory suszone się kończyły ) czyli ,, Tortilla de patatas w wersji Buni.
Buniu, pychota! Ja chcę do Ciebie na stałe wyżywienie!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Papaja napisał(a): a ty zejdź z piedestału
Ja trzymam się SWOJEGO piedestału!~Na jednym nicku, bez wstrząsów, bez plagiatów. Uważam, że Ty jesteś ostatnią osobą która tu może wyznaczać jakieś kryteria i kogoś oceniać. Zastanów się i poczytaj między wierszami. W tamtym wątku zrobiłaś bardzo dobre wrażenie, przez chwilę nie wiedziałam co myśleć, teraz już znowu wiem. Reszta niech będzie milczeniem i zanim znowu mi odpowiesz, zastanów się czy to ma sens, bo ja nie zamierzam już kontynuować bezsensownych utarczek.

Odp: Gotowanie kaszy gryczanej

Tit napisał(a): http://www.winiary.pl/CookingSchool.aspx/LessonVideoDetails/15?lessonVideoID=57

Obejrzałam kolejną lekcję. Ja kaszę gryczaną gotuję podobnie, tylko, że najpierw na tłuszczu podsmażam cebulkę i czosneczek, a potem dodaję kaszę i prażę ją tak jak na filmie w tym tłuszczyku. Następnie wlewam wodę lub bulion warzywny z kostki (może być Winiary). W połowie gotowania dodaję suszony majeranek. Niebo w gębie... A wy jak robicie kaszę gryczaną?
Robisz bogatszą wersję mojej.Też prażę kaszę na maśle. Potem podlewam bulionem w proporcji 2 części wody na 1 część kaszy. Muszę spróbować następnym razem zrobić tak jak Ty. Jesz ją samą czy z dodatkami?

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Papaja napisał(a): Heniu przeczytaj dokładnie to co napisał Bahus. Zacytuję ciebie czytaj ze zrozumieniem. A co do aktywności nie wiesz że aktywność to zdrowie?
Naprawdę, nie wymagam od ciebie komentowania tego co piszę do innych! Wiesz jakie jest 11 przykazanie?! Ja umiem czytać i ze zrozumieniem i między wierszami, ty jak widzę tej drugiej umiejętności nie posiadłaś! My z Bahusem, w odróżnieniu od ciebie wiemy o czym rozmawiamy i widzę, że delikatne sugestie, abyś nam na to pozwoliła, nie odnoszą skutku.Nie potrzebujemy pośredników,co widzę, wszyscy oprócz Ciebie zrozumieli.Może więc"wleć na inne niebo'?!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Bahus napisał(a): Papaja...a jeśli to gwiazda spadająca?
Kto, Papaja? Coś Ty, to gwiazda jasno świecąca i bardzo aktywna! A Ty dasz ten przepis czy nie? Bo mi się oczy ze zaświecą! Pyza narobiła mi apetytu a Ty dręczysz mię!

Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

margolata napisał(a): Bahus napisał(a): Papaja napisał(a): oj nie wyciąga się rąk po gwiazdy należące do innej osoby

A jeśli gwiazda tego pragnie?


Ależ Ty Bahus budzisz emocje na forum i jak tu nie łamać regulaminu
Nie da się!

Odp: Odp: Czy kisicie w domu kapustę?

misia14 napisał(a): KAPUSTA KISZONA NA LETNIE I WCZESNO JESIENNE SPOŻYCIE

Kapustę białą poszatkować
marchew zetrzeć na grubych oczkach
cebulę poszatkować na wiórki
wszystko wymieszać i posypać solą (1 płaska łyżka soli na kg poszatkowanej kapusty) wymieszaną z odrobiną cukru. Marchew i cebulę dać wg upodobania. Pozostawić na godzinkę aż trochę "zwiędnie" i uciskać mocno do słoika dużego lub wiaderka czy też kamionki. Jeżeli dajemy do słoika zakręcić i odstawić do ukiszenia; natomiast w wiaderku czy kamionce na wierzch dajemy talerzyk lub deseczkę i obciążamy kamieniem lub czymś innym np. słoik z wodą.
Odstawiamy w nie za zimne miejsce aby kapusta się ukisiła, po ukiszeniu trzymać w chłodnym miejscu.
Z przypraw można dodać do kiszenia kminku...ja jednak do takiej nowej kiszonej kapusty do kiszenia daję gałązki kopru(może być nawet zielony).
Podawać i stosować wg gustu....
SMACZNEGO!

Dziękuję. Wypróbuje na pewno!