elzbieta8960 napisał(a): Macie racje ta osoba wklepuje przepisy na akord ja ich nawet nie czytam a jak zobacze cala strone zapisana tymi cud przepisami to mnie normalnie odrzuca.....i jesli jest tak jak piszecie ze wiele przepisow to wielka bzdura to tym bardziej nie rozumie jak przechodza przez moderatorow.Dlatego uwazam ze przepisy tej osoby powinny byc dokladnie sprawdzone a te ktore nie nadaja sie do niczego- usuniete.
WSZYSTKIE PRZEPISY SĄ DOKŁADNIE SPRAWDZANE! nie wiem jak inni, ale ja czytam każdy przepis bardzo uważnie. Nie mogę jednak cenzurować przepisów i działać nie zgodnie z zasadami. Tłumaczę Wam, ale mam wrażenie, że nikt nie czyta moich odpowiedzi, bo ciągle szukacie winy w moderatorach. Przykre to!
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
luna19 napisał(a): I te jej kompoty...(dziesiątki) przepisow pod rząd tylko w kazdym owoc zmieniony.. porażka.. w kazdym po 100gr wody 40 gr cukru i 80 gr owocu .. kto normalny bedzie z tego korzystać?
To jest normalne u tej autorki. Zmienia tylko nazwę owocu. Która gospodyni tak gotuje kompot?! Sok = owoce i woda! I inne ciekawostki. Mam tylko nadzieję, że jury konkursu doceni te wysiłki.
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Babciagramolka napisał(a): Dziewczyny- gwoli wyjaśnienia- osoby które sprawdzają przepisy nie moga oceniac czy potrawa jest smaczna czy nie i czy sporzadzenie potrawy wg tego przepisu jest logiczne. Każdy ma prawo gpotować tak jak lubi. Jeden zrobi ciasto uzywając masła i 10 jajek drugi mąki , oleju i 1 jaka . Jak to będzie smakowac każdy musi ocenić sam i ma możliwość komentowania tego . Nie można cenzurować przepisów pod kątem merytorycznym bo to nie jest egzamin na to kto dobrze gotuje a kto nie. Żaden portal kulinarny nie bierze odpowiedzialności za to jak smakowo potrawa się sprawdzi- to sa indywidualne gusta. Przy korzystaniu z cudzych przepisów obowiązuje ograniczone zaufanie do autora. Albo komuś wierzą , że smacznie gotuje albo nie .Moderator nie może polecać czegoś albo dyskwalifikować .
Buniu, myslę, że nie do końca masz rację! W wielu przepisach brakuje składników KONIECZNYCH do sporządzenia potrawy. Jak zrobisz ciasto z białek,oleju i cukru?! Uważam, że jesteś zbyt liberalna w swoich poglądach. Nie ma wymogu wstawiania przepisów, więc jeśli ktoś jest początkujący, może niech najpierw nauczy się gotować w stopniu podstawowym a później wstawia przepisy. Jak można dzielić się z innymi wiedzą, której samemu się nie posiada?! Taka osoba powinna najpierw korzystać z przepisów, a nie w 3 minuty po rejestracji masz w panelu 40 knotów do moderacji.Jesteś cudownym, dobrym Człowiekiem, ale nie można wszystkie usprawiedliwiać, bo to nie mobilizuje tych osób do wysiłku, do stworzenia czegoś swojego, ciekawego i zaprezentowania swojego dzieła tutaj.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
eli_555 napisał(a): luna19 napisał(a): elzbieta8960 napisał(a): https://gotujmy.pl/ciasto-ze-sliwkami,przepisy,68844.html ........mam problem ze zrozumieniem tego przepisu,nie wiem moze jestem nie rozgarnieta ale jak zagniesc ciasto z bialka,cukru i oliwy ?
Jest to przepis agata1722,,,,,zagladnelam z ciekawosci bo lubie ciasta ze sliwkami,ale z tych skladnikow nie da sie zagniesc ciasta ,ciekawe jak ten przepis przeszedl.
przegladalam jej przepisy ... wiele jest niezrozumialych . np jabłka w pysznym soku , gdzie w skladzie są tylko jablka i woda, sok z czarnego bzu bez cukru i wiele innych ..
Bo to nie są przepisy.To jest wklepywanie na ilość a nie jakość,żeby dochapać się nagród za awanse.To nie powinno przejść u moderatorów.
Elu, gdybyś przeczytała co pisałam wyżej na ten temat, to wiedziałabyś,że nie mamy prawa cenzurować przepisów! Moderatorzy obrywają, a my mamy tylko sprawdzić czy przepis i zdjęcie nie jest plagiatem i czy nie narusza norm społecznych (wulgaryzmy itp.) - nic więcej nam NIE WOLNO. I wierz mi, doskonale wiem co puszczam.Gdyby to było w mojej mocy, to b. wiele przepisów bym nie puściła. Tak jak i zdjęć (zdjęcie przetworu, ale przetworu nie widać, tylko linie papilarne na brudnym słoiku). Więc Kochane, nie zwalajcie na moderatorów win całego świata!
Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
elzbieta8960 napisał(a): https://gotujmy.pl/ciasto-ze-sliwkami,przepisy,68844.html ........mam problem ze zrozumieniem tego przepisu,nie wiem moze jestem nie rozgarnieta ale jak zagniesc ciasto z bialka,cukru i oliwy ?
Jest to przepis agata1722,,,,,zagladnelam z ciekawosci bo lubie ciasta ze sliwkami,ale z tych skladnikow nie da sie zagniesc ciasta ,ciekawe jak ten przepis przeszedl.
Elu, jeszcze raz Ci tłumaczę, że NIE MAMY PRAWA INGEROWAĆ W TREŚĆ PRZEPISU! Jeżeli przepis nie jest plagiatem, muszę go opublikować. I wierz mi, że czasem aż ręka mi się cofa! Takich przepisów jest mnóstwo! A u tej "autorki" większość. Pisze na konkurs, tylko nie wzięła pod uwagę, tego,że to nie jest konkurs na ilość a na jakość! Mam nadzieję, że jury się dokładnie wczyta w tę radosną twórczość!
Odp: Odp: Odp: Odp: Szkoła gotowania - jak mieszacie sos
Książę z bajki napisał(a): Henia napisał(a): Tit napisał(a): Makaron powinien przejść smakiem sosu - wtedy nabierze smaku. Jak go naoliwisz to nie wchłonie sosu i wtedy będzie bez smaku.Chyba, że chcesz makaron dłużej przechowywać - wtedy oliwa służy temu aby się kluski nie posklejały i nie straciły wilgoci. Tak jak stoi w szkole gotowania i po to się ją ogląda żeby się czegoś nauczyć. Poza tym tak robią makaron Włosi.
A wy sobie róbta jak tam chceta, to wasze gary i wasz makaron.
Zgadzam się z Tobą, makaron zbyt "naoliwiony" nie dość, że nie przejmie smaku sosu, jeszcze się od niego oddziela.Ugotowany makaron przelewam zimną, przegotowaną wodą. Dobrze spłukany nie skleja się, nawet przechowywany w lodówce.
@Henia ale wiesz, że przepłukiwanie makaronu oprócz tego, żę go hartuje to wypłukuje z niego skrobię i właśnie w dużej mierze przez to się nie skleja.
Drogi Książę z bajki, wiem to doskonale! Tylko nie wiem skąd ta małpa przed moim nickiem! Aż tak źle mnie oceniasz?!
Bardzo lubię miód i na świeżym chlebku i w wielu potrawach, ale zawsze kupując go, mam problem z rozpoznaniem czy nie jest fałszowany. Czy macie jakieś sposoby na sprawdzenie tego?
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
luna napisał(a): Prosze sparawdzic Asia19791 dodala zdjecie z tej strony
http://mojeciasto.pl/ciasto,1938,babeczki_z_malinami.html, a za zwrocenie uwagi wali jedynki.
Sprawdzone, usunięte! Dziękuję luna za to zgłoszenie. Ja wczoraj publikując ten przepis czułam, że to zdjęcie jest plagiatem, ale było tak dużo przepisów , że sprawdziłam pobieżnie i nie wiem czemu nie pokazało mi się. Polecam się na przyszłość
Śliweczka napisał(a): Henia napisał(a): Śliweczka napisał(a): Heniu!Ja ,podobnie jak Pyza mam zelmera i jestem z niej bardzo zadowolona.Ma trzy grubości sitek do mielenia mięsa,nasadkę do robienia kiełbas i osobno do niej dokupiłam szatkownice.Mała zgrabna i funkcjonalna.Polecam
A jaki typ masz? Zależy mi na szatkownicy ale i na tym, żeby miała "przybory" do robienia kiełbasy. Pozdrawiam Cię serdecznie!
Ja mam Zelmera typ 886.Na wyposażeniu posiada nasadkę do robienia wędlin i zestaw do ciasteczek i makaronów,a szatkownicę dokupiłam.Również bardzo serdecznie Cię pozdrawiam
O czymś takim właśnie myślałam!