Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Bahus napisał(a): Pyzo...jeszcze mnie nie pytałaś Więc Ci odpowiem bez pytania. Nie wiem czy to znowu jakiś profil sponsorowany, czy też to ktoś z Redakcji ale niewiele mnie to obchodzi. Czyli mówiąc inaczej, jeżeli redakcja o powyższym fakcie wie to znaczy, że wszystko jest ok. I po co się tym interesować i dociekać. Lepiej pogadać o grzybach. Tak myślę ale mogę się mylić?
W tym temacie masz nawyk mylenia się! Ale i tak Cię lubię

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

caroline1983 napisał(a): Martajadwiga - pospisywane skąd się da, zmienia pare słów w opisie i mysli że już wszystko ok. Zresztą żeby wstawic ponad 100 "przepisów" w niecałe 3 dni to trzeba mieć "talent"
Dziękuję Ci za pomoc! Jest nieoceniona!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

gosia19761 napisał(a): przepis na blok czekoladowy Moniki 1980113 jest sciągniety z miesięcznika przyślij przepis
Gosiu, byłabym wdzięczna, gdybyś podała nr Przyślij Przepis i stronę na której jest ten blok.Inaczej nie mogę zablokować przepisu.Pozdrawiam!

Odp: Odp: Odp: oto mój pomysł na kolację

cherry napisał(a): Pablito napisał(a): Otóż nie mam pojęcia, a co ma symbolizować

kolory sałatki nawiązują do włoskiej flagi

PS może wymyślimy jakąś fajną biało-czerwoną potrawę promującą Polskę? A jeszcze lepiej - nasze regiony, czyli np. kolory herbowe miast? Co Wy na to? Ogłaszam konkurs na najlepsze danie regionalne kolorystycznie nawiązujące do konkretnego miasta! Kto jest za? Jak mnie poprzecie to może coś się z tego urodzi - w najgorszym razie Cherry sama przydzieli nagrody!

Jestem za! Tylko ciekawe jak to się ma do Legnicy! hm, może klucze w sosiku albo potrawka z lwa?! Trzeba pomyśleć

Odp: Dzień dobry

syniczka napisał(a): Jestem tu nowa, szukałam przepisu na faszerowana cukinię i trafiłam na tą stronę.
Spodobało mi się tutaj, więc się zarejestrowałam, zalogowałam no i jestem.
Bardzo lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Szukam nie tyle przepisów, co inspiracji - bo zawsze muszę coś zrobić po swojemu.Jestem zwolenniczką polskiej kuchni, jednak nie pozbawionej obcych akcentów.
Mam nadzieję, że nauczę się czegoś nowego i, a moje przepisy znajdą zwolenników.
Póki co pozdrawiam wszystkich na forum i życzę smacznego obiadu
Witaj!

Odp: Chwalimy się;

Śliweczko, piękne masz córy! wydają mi się bardzo podobne do Ciebie!

Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

Babciagramolka napisał(a): Trochę prywaty . Uaktywniło się grono ,, specjalistów " - i to akurat jest normalne tyle że zaczynają się bawić testując cierpliwość sprawdzających przepisy , a i moją tolerancję na zaczepki. No cóż jeśli kogoś to bawi to gratuluję poziomu . Wyprowadzić się z równowagi nie dam , co najwyżej będę mieć więcej roboty. Trudno.
A tak przy okazji wpisywanie w profilu w części widocznej tylko z panelu Admina - ,, gramolkacipa " nie wywołuje u mnie szału a pusty śmiech. Widać bardzo komuś przeszkadzam jeśli się do takich gestów posuwa . - i nawet nie mam zamiaru prosić o blokadę tego konta- niech sobie będzie a ten co go stworzył przy okazji się sam wsypie i będzie wstyd .

A do wszystkich - dziękuję wszystkim którzy czynnie wspomagają sprawdzających - to na prawdę duża pomoc a przede wszystkim sygnał , że użytkownicy strony akceptują naszą pracę i nie tolerują kopiarzy , awanturników i chamstwa . Pięknie dziękuję .
Dołączam się do tego co napisała Bunia.Co do cierpliwości też (mimo, że prywatnie "narwana") spokojnie zniosę prowokacje wszelkie, a jest ich ostatnio sporo. Widząc to, o czym napisała Bunia byłam w szoku. Nie wiem gdzie jest ( i czy jest ) granica braku szacunku człowieka dla człowieka i zwykłego chamstwa. Kto jak kto, ale łagodna, zawsze wszystkich broniąca Bunia, nie zasłużyła na takie traktowanie.Wstydzę się za osobę, która to zrobiła.
I ja chciałam dołączyć się do podziękowań dla wszystkich, którzy nam pomagają.Dziękuję bardzo za już i proszę o więcej!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

emef napisał(a): Dwa razy dodany ten sam przepis
https://gotujmy.pl/orzechowy-miodowiec-,przepisy,70113.html
https://gotujmy.pl/orzechowy-miodowiec-,przepisy,70092.html
Pozdrawiam
Załatwione! Dziękuję i pozdrawiam!

Odp: Odp: zdobienie potraw

luna19 napisał(a): Lubię najpierw oko jedzeniem nasycić.. Dekoruję czym sie da .. najlepiej tak by dalo się zjeść
Luna, to arcydzieła a nie jedzenie! Piękne!

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pablito napisał(a): Babciagramolka napisał(a): Pablito napisał(a): Babciagramolka napisał(a): Monotonna jestem .Piątek = Ryba.
-Panga na lawendowo + Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy

Błagam, nie kupuj Pangi, to nie ryba tylko produkt rybopodobny naszpikowany potwornymi ilościami antybiotyków, sterydów i paszy, produkowany (bo hodowlą tego nazwać nie można) na skalę przemysłową w dramatycznych warunkach. To tak jakbyś kupowała jajka oznaczone cyfrą "4" gdyby takie oznaczenie istniało.

Bzdura ( przepraszam ) . Ta kampania anty Panga już od jakiegoś czasu przetacza się przez wszystkie fora. W Polsce obowiązują jedne z najostrzejszych przepisów sanitarnych w Unii. Jeżeli Panga weszła na nasz rynek to znaczy że spełnia nie tylko nasze ale i unijne normy. Jak się zaczęła ta debata o Pandze zainteresowałam się tym . Mam trochę znajomych w Sanepidzie - spytałam jak to z tym jest .Każda patria towaru wchodzaca na rynek jest badana .Nie ma żadnych podstaw do wypisywania ,, rewelacji " o szprycowaniu "Pangi hormonami , skazeniu mięsa itp .To juz bardziej podejrzane są ryby sprzedawane z burty przez rybaków bałtyckich ( wiecie jak skażony jest Bałtyk ) . Nagonka na Pangę ma proste wytłumaczenie - lobby rybaków europejskich . Wystarczy sprawdzić jak zmienił się statystyczny udział poszczególnych gatunków ryb w sprzedaży po wprowadzeniu Pangi a stanie się jasne kto i dla czego nie lubi Pangi.
Ja jestem za stary wróbel na to by sugerowac się anty reklamą . Przeżyłam niezdrowe masło ( bo margaryna lepsza ) , wyższość oliwy nad olejami .To i Pangę i ten,, okropny " Glutaminian sodu przeżyję .
Panga mi smakuje .Glutaminian sodu używam ( bo mi smak unami pasuje ) , oliwy nie lubię , a margaryny nie używałam i nie będę używać . Nie reformowalna jestem .I bardziej wierzę chemikom z Sanepidu niż forom internetowym.


Ja oliwę używam bo ma mega smak oraz aromat i nie wyobrażam sobie już swojego życia kulinarnego bez najlepszej extra vergine, margaryny nie używam w ogóle bo dla mnie jej zapach i smak są co najmniej odpychające. Nie twierdzę że jedzenie pangi zabija, ale wiem z badań przeprowadzony przez katowicki UOKiK, że w Pandze jest tyle ryby ile w polskiej piłce nożnej drużyn na miarę mistrza świata. Powiedz mi proszę dlaczego Pangę, która jest rybą sprowadzaną z Wietnamu, czyli dochodzą dodatkowe koszty takie jak m.in. transport, można kupić już za 6 PLN/kg, a najtańszą jakąkolwiek inną rybę za co najmniej dwu jeśli nie trzy krotność tej wartości Ja wiem dlaczego tak się dzieje, ale jak sama stwierdziłaś jesteś niereformowalna, więc nie będę Cię przekonywać że rybki są z dodatkami polifosforanów i niefosforowych dodatków typu MTR-79, które w połączeniu z solą kuchenną wiążą wodę przez co ryba jest bardziej soczysta, a co za tym idzie cięższa. Dodaj do tego 20% glazury, a okaże się że kupiłaś wraz z rybą także 40% importowanej z Wietnamu wody. Po za tym spartańskie warunki hodowli tej ryby przemawiają do moich ludzkich odczuć i podświadomie nie pozwalają mi wspomagać tego procederu.
To tak, jak z jajkami. Są ludzie którzy patrzą na mnie jak na kosmitę, gdy mówię że za jajka płace po 1,00 czy 1,20 PLN/szt bo naniesiona jest na nich cyfra "0". Ale wystarczy mi że ja wiem po co to robię i na siłę świata do tego przekonywać nie będę.
Zgadzam się z Tobą w każdym zdaniu i tego i poprzedniego posta. Też nie kupuję jajek 3, nie używam margaryny i lubię oliwę z oliwek.