Odp: Sól
- Forum: Sól
Sól Oczywiście jodowana polska ;pp . Ja używam soli gdzie tylko mogę bez specjalnej troski czy mi zaszkodzi (w rekompensacie ograniczam cukier)
Staż w Gotujmy: 5872 dni
Miasto: Wrocław
Sól Oczywiście jodowana polska ;pp . Ja używam soli gdzie tylko mogę bez specjalnej troski czy mi zaszkodzi (w rekompensacie ograniczam cukier)
Cremebrule, rozumiem, że kaszanka w takim razie też nie wchodzi w grę;pp
Co do pomidorów to się zgadzam - za pomidory dałbym się pokroić
zielone
knajpka pod papugami czy bez? (hehe)
Specjalnie pod ten wątek dodałem przepis: pierogi z płuckami, zapraszam
teraz polska
baranina czy konina
jarek-energy napisał(a): płuc , żołądków , serc , mózgów , nerek , ozorków , rapetek i innych obrzydlistw .
Kurcze Większość z tych rzeczy akurat jest niezłe Pierogi z płucami i małą ilością kapusty (mniam) - mówię z przekonaniem, że są lepsze niż pierogi z mięsem;
Żołądki i serca - świetne dodatki do rosołu; mózg jadłem w jajecznicy i tego bym raczej nie chciał powtórzyć, podobnie jest z nerkami - obrzydlistwo, ale gotowane ozorki na chleb z musztardą i gotowane rapetki - pyszności
Ja nie kupuję pieczywa robionego w marketach bo to gąbki, których nie można zjeść. Nie lubię też wszelkiego rodzaju chlebów ze śliwkami, rodzynkami, czy też nasionami (niech se będzie zdrowe )
Ale moimi ulubionymi wypiekami są chleby Oskroby. Spotkałem się z nimi jeszcze jak mieszkałem w Warszawie, a potem znalazłem je w sklepach Tesco.
Naprawdę dobre są chleby pszenno-żytnie: rosyjski i wiejski. Polecam wszystkim
No to się dowiedział
ja robię mieszankę z jabłek i pomarańczy
c.d. do kaczki
z borówkami czy żurawiną?
hmm, śniadanie zdecydowanie lekkie, czyli kawa i jakaś mała kanapka (przy większej ilość z rana jakoś ciężko mi się rozpędzić i nabrać energii). Potem przekąszanie w pracy..tak co dwie godziny, a o 17 obiad. Kolacja około 21 a potem już nic (chyba że jest jakiś wieczór filmowy więc wielka wyżerka przed TV do 240)