Są osoby, które zamiast solu używają tylko Veget. I ciekawa jestem, czy lepiej posolić coś mocniej czy użyć Vegety z glutaminianem sodu, który oczywiście w nadmiarze, również szkodzi...
i pojawia sie pytanie: lepsza sól czy chemia...
niby odpowiedź oczywista, a jednak...
hehehe profesorek odkrył przypadkiem jak badał przenośniki błonowe i kanały przez które co i jak się transportuje to przypadkiem przy glukozie wyszło że przechodzi tym samym kanałem więcej jonów
no tak najgorsza jest sól ukryta tzn chlorek sodu w chlebie serach żółtych konserwach itd a i co najważniejsze przy wysokim poziomie sodu zwiększa się wchłanianie glukozy w jelitach (to tak dla odchudzających się ) wyczytane w podręczniku szanownego profesorka a nie w kolorowance
Sól
Obserwuj wątekOdp: Sól
Lidka
Odp: Sól
Lidka
Odp: Sól
Henia
Odp: Odp: Sól
stokrotka24
Jejku skąd Ty znasz te gatunki soli Używasz takich Gdzie można kupić ?
Odp: Sól
majgrz11maja
Odp: Sól
karita
i pojawia sie pytanie: lepsza sól czy chemia...
niby odpowiedź oczywista, a jednak...
Odp: Sól
mediana
Odp: Sól
cremebrule
Odp: Sól
mediana
Odp: Sól
annajot
chcac nie chcac sol i tak spozywamy (nie zawsze w czystej postaci)
tak wiec sol w nadmiarze szkodzi (rafinowana szczegolnie)