Lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Bywam na wielu stronach kulinarnych..Moja kuchnia jest kolorowa i znajdziecie tu wszystko. A co w życiu? Jeden sezon letni pracowałam w Greckiej restauracji, przywiozłam stamtąd całą motywację i chęć do gotowania. Fotografia to moje hobby.
Mój blog kulinarny http://www.gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/
zapraszam

Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym.

Odp: Indyk w całości

Robiłam kiedyś taki z wątróbek... tylko nie mam pojecia skąd brałam przepis .. poszperam ale nic nie obiecuje.

Odp: Indyk w całości

Ja najczęściej pieke kurczaka bez kości .. po kilku latach doszłam do perfekcji i w 10-15 minut bez pośpiechu wszystkie kostki wyjęte. Kiedyś kolega z masarni wytłumaczył mi tak po łebkach od czego zacząć i nawet pierwszy mi sie udał
Z indykiem bedzie tak samo ale nigdy nie robiłam indyka za duży dla naszej rodziny.

a czy trudne? no powiem szczerze ze zależy jak dla kogo.
znalazłam np tu
http://kucharz.wieszjak.pl/przygotowanie-potraw/232064,Jak-luzowac-kurczaka.html
ale tu sie przecina cały grzbiet kurczala ... nieeeeeee ja nic nie przecinam wszystko wyjmuję otworem po patroszeniu.

Najpierw nacinam ogonek który powinien zostac potem małym ostrym nozykien jak najbliżej kosci nacinam dookoła az do stawów udowych , udka odcinam od wewnątrz i idziemy dalej, dookoła odcinając całe mięso od kostek az do skrzydełek i tu tez odcinamy.. potem jeszcze kilka ruchów i cały korpus wyjęty .. na koniec wyjmuję jeszcze kostki z udek tak by zostały tylko w pałeczkach..
może inni mają inne metody ale mnie taka wydaje się najprostrza..
moze powinnam sfilmowac? pomyślę nad tym.


Odp: O wyższości białego salcesonu nad czarnym.

Ja tak jak Henia.. włoski i ozorkowy .. czasem lubie zmienić smaki...

Pamietam kiedys taki elegancki pan przychodzil do sklepu co kilka dni i przy kupowaniu salcesonu zapewnial ze dla psa ... myslelismy ze faktycznie .. a potem ktos podpatrzyl ze on nie ma psa, ani nawet kota hihih .. wstydzil sie ze salceson lubi

Odp: Problemy z ładowaniem zdjęć, edycją i inne

ja mam problem z napisaniem komentarza pod przepisem..... 3 razy pisalam i nic nie weszlo ..... dalam spokoj

Odp: Odp: Odp: Odp: Świąteczny prezent od Bahusa.

eli_555 napisał(a): luna19 napisał(a): eli_555 napisał(a): Bahusku dziękuję.Bardzo fajne przepisy


jak to ukradli adres? założ nowy na wp.pl albo na gmail.com ..

Luna,to margolata pisała,że jej ukradli adres mailowy na tlenie.



yyy ups a cos mi sie pomieszalo z tymi cytatami hihihih ale wiadomo o co chodzi .... przyznaje sie .. nic dzis nie piłam

Odp: Odp: Wykałaczka.

Pyza napisał(a): Luna, dobrze, że są ale to nie oznacza, że trzeba nimi dłubać na oczach innych! ja bym wzięła i wyszła do toalety

otóż to.. tez tak robie kiedy mam taką potrzebe tam sie nikt nie krępuje . hehe i sobie wszyscy dłubią

Odp: Odp: Świąteczny prezent od Bahusa.




jak to ukradli adres? założ nowy na wp.pl albo na gmail.com ..

Odp: Wykałaczka.

Hmmm ja tez jestem podobnego zdania ale np w Grecji wykałaczki stoją na każdym stole .. mają nawet takie pakowane po jednej szt i po prostu sie ich używa..
Ale ja też nawet tam nie przyzwyczailam sie do tego

Odp: Odp: Świąteczny prezent od Bahusa.

Bahus napisał(a): Cieszę się, że mogłem Ci sprawić przyjemność....


to była bardzo słodka przyjemność
jak przytyje to bedzie Twoja wina

Odp: Świąteczny prezent od Bahusa.


obiecane buziaczki ....
świetny zbiór przepisów ... dziekuję
przejżę na czasie bo sporo tego a teraz