Luna ...jablka daje slodkawe i twarde ,kroje je na cwiartki i nie obieram ze skorki.Selera daje 2-3 galazki kroje na kawalki.Nie boj sie piec indyka ,pomysl sobie ze to taki duuuzy kurczak .Moj jeszcze 2 gogziny bedzie w piekarniku co pol godz polewam go sokiem pomaranczowym i sokiem z pieczeni.....a jaki zapach
Elu dalam, tak jak napisalas: seler, jablko, dodalam jeszcze czosnek i wszystko wymieszalam z maslem. Polewalam indyka bulionem wymieszanym z sokiem pomaranczowym. Byl pyszny, sos wyszedl wspanialy, wszyscy oblizywali sobie palce, doslownie Elu, slicznie dziekuje
Luna ...jablka daje slodkawe i twarde ,kroje je na cwiartki i nie obieram ze skorki.Selera daje 2-3 galazki kroje na kawalki.Nie boj sie piec indyka ,pomysl sobie ze to taki duuuzy kurczak .Moj jeszcze 2 gogziny bedzie w piekarniku co pol godz polewam go sokiem pomaranczowym i sokiem z pieczeni.....a jaki zapach
Luna19 z tym filmowaniem to bardzo dobry pomysl ,sama bym poogladala i moze wreszcie wyluzowala kurczaka.Znalazlam zdjecia i opis w pewnym miejscu ale filmik byly lepszy.A moze znasz farsz z watrobek drobiowych ? ,jadlam kiedys takiego kurczaka i bardzo mi smakowal. A u nas w czwartek Dzien Dziekczynienia i bede piekla calego indora ....dzisiaj go przyprawie a jutro do piekarnika do tego pataty i surowka z czerwonej kapusty z jablkiem...mniam...
Elzbieta napisz prosze jak przygotowujesz indyka. Kupilam indyka ktory ma przeszlo 5 kg. i teraz zastanawiam sie czym mam go nadziac, jak dlugo go piec i w jakiej temp.?
Luna zagladnij na moje przepisy ,jest tam przepis wg ktorego pieke indyka kazdego roku,,,,,jest pyszny, soczysty paluszki lizac.W amerykanskiej TV podgladnelam jeszcze cos fajnego....oddzielenie skory od miesa.Wkladasz reke pomiedzy skore i miesko i delikatnie oddzielasz ja ale tak aby nie porozrywac.Ja to zrobilam od strony piersi ile moglam oddzielilam.Nastepnie przyprawilam nie tylko z wierzchu ale tez miesko pod skora.A i jeszcze jedno ....do mieszanki przypraw...(sol,papryka slodka czerwona w proszku ,majeranek ) .....dodalam wg rady kucharza amerykanskiego lyzeczke proszku do pieczenia ....pdobno ma byc skorka chrupica... pierwszy raz tak zrobilam i zobaczymy .Jesli jutro tu wejde to znaczy ze przezylam....
zmieniono 1 raz (ostatnio 25 lis 2010 18:16 przez elzbieta8960)
Luna19 z tym filmowaniem to bardzo dobry pomysl ,sama bym poogladala i moze wreszcie wyluzowala kurczaka.Znalazlam zdjecia i opis w pewnym miejscu ale filmik byly lepszy.A moze znasz farsz z watrobek drobiowych ? ,jadlam kiedys takiego kurczaka i bardzo mi smakowal. A u nas w czwartek Dzien Dziekczynienia i bede piekla calego indora ....dzisiaj go przyprawie a jutro do piekarnika do tego pataty i surowka z czerwonej kapusty z jablkiem...mniam...
Elzbieta napisz prosze jak przygotowujesz indyka. Kupilam indyka ktory ma przeszlo 5 kg. i teraz zastanawiam sie czym mam go nadziac, jak dlugo go piec i w jakiej temp.?
Indyk w całości
Obserwuj wątekOdp: Indyk w całości
luna
Odp: Indyk w całości
Odp: Odp: Indyk w całości
luna
Elu dalam, tak jak napisalas: seler, jablko, dodalam jeszcze czosnek i wszystko wymieszalam z maslem. Polewalam indyka bulionem wymieszanym z sokiem pomaranczowym. Byl pyszny, sos wyszedl wspanialy, wszyscy oblizywali sobie palce, doslownie Elu, slicznie dziekuje
Odp: Indyk w całości
Odp: Indyk w całości
luna
Odp: Indyk w całości
Odp: Indyk w całości
luna
Odp: Indyk w całości
Odp: Odp: Odp: Indyk w całości
Luna zagladnij na moje przepisy ,jest tam przepis wg ktorego pieke indyka kazdego roku,,,,,jest pyszny, soczysty paluszki lizac.W amerykanskiej TV podgladnelam jeszcze cos fajnego....oddzielenie skory od miesa.Wkladasz reke pomiedzy skore i miesko i delikatnie oddzielasz ja ale tak aby nie porozrywac.Ja to zrobilam od strony piersi ile moglam oddzielilam.Nastepnie przyprawilam nie tylko z wierzchu ale tez miesko pod skora.A i jeszcze jedno ....do mieszanki przypraw...(sol,papryka slodka czerwona w proszku ,majeranek ) .....dodalam wg rady kucharza amerykanskiego lyzeczke proszku do pieczenia ....pdobno ma byc skorka chrupica... pierwszy raz tak zrobilam i zobaczymy .Jesli jutro tu wejde to znaczy ze przezylam....
Odp: Odp: Indyk w całości
luna
Elzbieta napisz prosze jak przygotowujesz indyka. Kupilam indyka ktory ma przeszlo 5 kg. i teraz zastanawiam sie czym mam go nadziac, jak dlugo go piec i w jakiej temp.?