Lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Bywam na wielu stronach kulinarnych..Moja kuchnia jest kolorowa i znajdziecie tu wszystko. A co w życiu? Jeden sezon letni pracowałam w Greckiej restauracji, przywiozłam stamtąd całą motywację i chęć do gotowania. Fotografia to moje hobby.
Mój blog kulinarny http://www.gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/
zapraszam
Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym.
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
- Forum: Tu zgłaszamy problemy
Wiemy wiemy ze Wy nie mozecie nic zrobić ... Ale trzeba o tym krzyczec , chociaż to wcale do tej osoby nie dociera ..
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
- Forum: Tu zgłaszamy problemy
I te jej kompoty...(dziesiątki) przepisow pod rząd tylko w kazdym owoc zmieniony.. porażka.. w kazdym po 100gr wody 40 gr cukru i 80 gr owocu .. kto normalny bedzie z tego korzystać?
Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
- Forum: Tu zgłaszamy problemy
elzbieta8960 napisał(a): https://gotujmy.pl/ciasto-ze-sliwkami,przepisy,68844.html ........mam problem ze zrozumieniem tego przepisu,nie wiem moze jestem nie rozgarnieta ale jak zagniesc ciasto z bialka,cukru i oliwy ?
Jest to przepis agata1722,,,,,zagladnelam z ciekawosci bo lubie ciasta ze sliwkami,ale z tych skladnikow nie da sie zagniesc ciasta ,ciekawe jak ten przepis przeszedl.
przegladalam jej przepisy ... wiele jest niezrozumialych . np jabłka w pysznym soku , gdzie w skladzie są tylko jablka i woda, sok z czarnego bzu bez cukru i wiele innych ..
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
u mnie kotleciki z jajek ...
Odp: co dzisiaj na śniadanie?
- Forum: co dzisiaj na śniadanie?
Dziś na śniadanie przygotowalam z jednej wczorajszej rybki (z obiadu) Był "Grenadier duszony w warzywach".. No więc przygotowalam z jednej pyszną pastę do pieczywa )
Odp: Miód
- Forum: Miód
A mnie sie przypomnialo jak nalizałam sie miodu w Grecji... jeeeej jakiż tam mają pyszny miód .. z tych cytrusowych drzewek i innych kwiatow zbierany.. przepyszny.
Nasz szef restauracji mial sporą pasieke i na zapleczu ten miód przelewal ... a potem dal nam do umycia bańki po miodzie .. sporo go tam na brzegach jeszcze bylo wiec upaćkałysmy sie wszystkie jak swinki zeby ten miód stamtąd wybrac ... ale smak pamietam do dziś.. niepowtarzalny i wyśmienity... mniam..
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
u mnie tez rybka grenadier duszony w warzywach .. a potem z tych warzyw zrobiony sosik .. pycha ..
Odp: Cukinie na start
- Forum: Cukinie na start
A ja zrobilam te kiszone cukinie... w 4 słoikach .. jeden zostawilam w domu a do trzech dolalam po troszku octu i wynioslam do piwnicy.. ciekawe jak dlugo sie przechowa
...nie jest zła taka kiszona .. ale i tak wole ogórki
Odp: Robimy przetwory...
- Forum: Robimy przetwory...
nie mam winogron... wykopali bo nie bylo gdzie garażu postawić
Odp: Odp: Moje najpiękniejsze urodziny...
Bahus napisał(a): Widzę, że nikt nie uwierzył w moją "przygodę" z urodzinami. I słusznie, jest to kawał który kiedyś ściągnąłem z internetu....
hehehe no jasne .. znam ten kawal
ale pomarzyć sobie mozna hihihihi