Uwielbiam kuchnie mojej mamy, rosół mojego taty, sos grzybowy mojego teścia, sałatki w wykonaniu mojego męża:):)
Gotowanie to konieczność, zamiłowanie i jednocześnie przygoda.

Odp: Odp: Wątek grzybowy.

Pablito napisał(a): pieczarek się nie opiera i nie myje tylko ewentualnie przeciera papierowym ręcznikiem jak już Pyza wspomniała. Z każdej kuchni by Was wyrzucili za taki numer jak umycie pieczarek albo nie daj Boże obranie
oj tam oj tam już wyrzucili sie pytam ja się tylko

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna napisał(a): No i wymyslilam, grochowka
mniam
Ja też zupka jarzynowa inaczeji omlecik z fasolką w pomidorach.

Odp: Wątek grzybowy.

Dziękuję kobitki ja też nie obierałam ale zwróciła mi na to uwagę szwagierka no więc lepiej sie zapytać

Odp: Odp: Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

luna19 napisał(a):
... u mnie pod daniem napisal ze "wyglada jak kupa g... "
są ludzie którzy potrafią pocieszyć i na duchu podtrzymać

No to sobie piękną reklamę strzelił nie wiem czy któraś panna go zechce skoro tak wygląda

Odp: Wątek grzybowy.

Pyzuniu ja mam pytanie jak to jest z pieczarkami czy trzeba je obierać czy można zostawić tą skórkę z kapelusza

Odp: Odp: pyszności ze społecznych nizin....

Anastazja324 napisał(a): A ja jako dziecko uwielbiałam piec na blasze (jak jeszcze były te starodawne kuchnie węglowe) placki z rozwałkowanego cieniutko ciasta na pierogi lub makaron.Robiły sie na nim takie bąble z powietrza.Pyszne to było.Nawet dzisiaj miałabym na to ochotę,ale już nie ma gdzie upiec

Też jadłam takie cudeńko zawsze jak mama robiła makaron ależ to były KLAWE czasy

Odp: Odp: Troll na forum!!!

Pablito napisał(a): a mi Pani Zima może postawić pałę, nie mam nic przeciwko, bo pewnie i tak do niczego innego się nie nadaje

Jakiś Ty chętny

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna napisał(a): U mnie karciano
Ja też chce takie kluseczki Świetne.

Ja dziś dwa dania z jednego
Żurek i biała kiełbaska na fasolce w pomidorach.