Odp: Ciepłe danie
- Forum: Ciepłe danie
ciasteczka napisał(a): Jakie ciepłe danie będzie idealne na przyjęcie urodzinowe dla dzieci?
Możesz zrobić pizzę, albo pizzerinki, na które dzieci same dadzą dodatki Taka pizza smakuje potem najbardziej
Staż w Gotujmy: 4986 dni
Miasto: -
ciasteczka napisał(a): Jakie ciepłe danie będzie idealne na przyjęcie urodzinowe dla dzieci?
Możesz zrobić pizzę, albo pizzerinki, na które dzieci same dadzą dodatki Taka pizza smakuje potem najbardziej
biedroneczki napisał(a): Jak przechowujecie ciasto filo, które Wam zostało? Można je zamrozić?
Spokojnie możesz je zamrozić
mocsłodkości napisał(a): Lata temu jadłam pyszne ciasto o nazwie snickers. Składało się z wielu warstw. Niestety nie udało mi się zdobyć przepisu na to ciasto. Wiem, że złożone było z kilku rodzajów ciast przełożonych różnymi kremami. Pewnie nie uda się go odtworzyć, ale może ma ktoś przepis na takie lub podobne ciasto?
To co prawda nie są aż tak bogate w warstwy ciasta, ale może, któryś z przepisów Ci się spodoba https://gotujmy.pl/snickers,przepisy-boze-narodzenie-przepis,85434.html https://gotujmy.pl/tort-snickers-z-kokosem,przepisy-torty-przepis,217931.html https://gotujmy.pl/ciasto-snickers-3,przepisy-ciasta-z-orzechami-przepis,186938.html https://gotujmy.pl/sernik-snickers-ciasta-ciasteczka-i-desery-gotujmypl,przepisy-orzechy-ziemne-przepis,244922.html https://gotujmy.pl/ciasto-snickers,przepisy-snikers-przepis,256137.html https://gotujmy.pl/sernik-snickers,przepisy-serniki-przepis,250371.html https://gotujmy.pl/ciasto-snickers-z-kremem-budyniowym,przepisy-swiateczne-przepis,258553.html
skuter5 napisał(a): Korzystacie z przesiewaczy do mąki czy wolicie sitko? Warto się w nie zaopatrzyć czy to zbędny kuchenny gadżet?
Zdecydowanie bardziej wolę sitko niż przesiewacz do mąki
misia5 napisał(a): U nas wczoraj pierwszy raz od bardzo dawna wyszło słońce Od razu było weselej
Pada pada i pada. Końca tego deszczu nie widać. Robić się nieciekawie, bo rzeki zaczynają wylewać. Grunt tak nasiąknął, że nie przyjmuje więcej wody.
biedroneczki napisał(a): Jakie wg Was sitko jest lepsze - plastikowe czy może metalowe?
Moim zdaniem plastikowe
biedroneczki napisał(a): W jakiej temperaturze pieczecie kurczaka? Chodzi mi o kurczaka pieczonego w całości.
Ja przez pierwsze 20 minut piekę w 200 stopniach, a potem zmniejszam do 180 stopni
Możesz też zrobić ciasto poduszkowiec, snickers, krówka, kremówka, fale Dunaju
zbysiowa napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Kiedy nadziewać i jak przechowywać rurki z kremem żeby były kruche a nie gumowe?
Nadziewać niedługo przed podaniem, przechowywać bez nadzienia, w puszce.
Dokładnie. Im później nadziejesz tym lepiej.
robaczek napisał(a): Próbował ktoś dać na ciasto galaretkę zrobioną z domowej roboty soku na ciasto? Mam sporo soków i zastanawiam się jak je wykorzystać.
Możesz spokojnie robić Będzie pyszna