Odp: Tort naleśnikowy
- Forum: Tort naleśnikowy
biedroneczki napisał(a): Jaki krem będzie najlepszy do tortu naleśnikowego?
Ja bym zrobiła krem czekoladowy lub krem na bazie mascarpone.
Staż w Gotujmy: 4986 dni
Miasto: -
biedroneczki napisał(a): Jaki krem będzie najlepszy do tortu naleśnikowego?
Ja bym zrobiła krem czekoladowy lub krem na bazie mascarpone.
biedroneczki napisał(a): Czy ktoś z Was miał do czynienia z czymś takim jak łamigłówka druciana? Widziałam taką na zdjęciu i zachodzę w głowę jak ona działa.
Z taką łamigłówką się jeszcze nie spotkałam. Masz może zdjęcie?
mocsłodkości napisał(a): Przed nami pierwszy długi weekend majowy Jakie macie plany? Wypieracie się gdzieś czy wolicie spędzić czas z rodziną w rodzinnym gronie?
U nas weekend majowy pogodą nie rozpieszczał. Krótkie spacery i uciekanie do domu, bo było zimno. Niby słońce świeciło, ale wiatr był zimny.
ciasteczka napisał(a): Co dodajecie zamiast soli do potraw?
Ja zamiast soli dodaję do dań różnego rodzaju przyprawy (bez dodatku soli) oraz suszone lub świeże zioła.
U nas pogodowy misz masz. Pogoda majowa przypomina bardziej marcową.
mocsłodkości napisał(a): zbysiowa napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Co zrobić żeby ciasto drożdżowe z truskawkami nie było zalewane przez mrożone truskawki? Robiłam wczoraj takie ciasto i mi dosłownie pływało Na brzegach się przypaliło przez ten sok z truskawek
Możesz truskawki odmrozić na sitku.
Chyba tak będę musiała zrobić. Zawsze dawałam mrożone i nic się nie działo. Teraz to jakaś masakra.
Może to zależy od odmiany truskawek? Jedne są bardziej soczyste inne bardziej zwarte. Podczas pieczenia te co były bardziej soczyste puściły cały swój sok i temu tak się to skończyło.
cherry napisał(a): Zawsze kupuję krowie mleko 3,2%, chyba że akurat dostanę od siostry to prosto od kozy Kozie mleko jest super
Zgadzam się w 100 % Nie ma to jak świeże kozie mleko
Ciasteczka to coś co uwielbiam Mam na ich punkcie bzika Teraz co prawda jestem na diecie i choć piekę góry ciastek, ciasteczek i ciast nie jem nawet okruszka Moje ulubione to czekoladowe z kropelkami czekoladowymi i orzechami
U nas i duszone i pieczone mięso. Piekę głównie kurczaka i karkówkę czy schab na kanapki. Do duszenia używam też kurczaka oraz karkówki lub łopatki wieprzowej
robaczek napisał(a): Jak "składacie" naleśniki po ich posmarowaniu nadzieniem? Zwijacie je w rulon, a może składacie na cztery? A może jeszcze inaczej
Ja zwijam w rulonik