Mam może dziwne pytanie, ale jak się robi zacierkę? Dla mnie zacierka to makaron jaki można kupić w sklepie, a mąż chce taką jaką robiła jego mama. Ratujcie bo no nie wiem o co mu chodzi, a nie chce dzwonić do teściowej Co jak co ale "mamusia" nie musi wiedzieć ,że synowa nie wie jak zacierkę zrobić
ciasteczka napisał(a): Masz Ci los. O tym nie pomyślałam. Rany gdzie ja głowę miałam Chyba została w pracy Faktycznie ja miałam mniejszą formę, a na bloku kobietka podała wielkość formy, która była o wiele większa od mojej. Przeoczyłam to w czasie pracy i stąd taki a nie inny efekt Dzięki za oświecenie
Człowiek się uczy na błędach Cieszę się, że mogłam pomóc
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?
Robił może ktoś nalewkę z gruszek? W tym roku drzewa z tymi owocami bardzo nam obrodziły. Zastanawiam się nad zrobieniem nalewki z gruszek. Niestety jeśli chodzi o te owoce to pojęcia nie mam jakie wybrać. Mają być twarde czy może miękkie? Ile cukru i jaki alkohol lepszy. Jak ktoś ma jakąkolwiek wiedzę na ten temat to będę wdzięczna za wszelkie rady.
misia5 napisał(a): Szukałam i szukałam, ale znalazłam Jeden przepis mi się udało znaleźć ale dobre i to Zerknij na niego może Ci się przyda https://gotujmy.pl/nalewka-gruszkowa,przepisy-nalewki-przepis,206806.html
Dzięki jesteś kochana. Przetestuję ten przepis i zobaczę co z tego wyjdzie Dziękuję za link.
Dokładnie tak. Zgadzam się z Tobą w 100%. Bakłażan bez posypania go solą jest dosłownie niejadalny Też popełniłam taki błąd jak robiłam z niego danie po raz pierwszy. Jednak jak to się mówi "Człowiek uczy się na błędach". Kolejne danie z bakłażanem wyszło genialne
Zaczął się rok szkolny a co za tym idzie dla większości uczniów wrócił "koszmar" szkolnych lektur. Jakie macie wspomnienia z tego okresu? Jakich lektur nie mogliście "przełknąć? A które pochłonęły Was w całości i do dziś miło je wspominacie?
Niewiele jest warzyw, których nie zjem na surowo Należy do nich zdecydowana większość roślin strączkowych pomijając groszek cukrowy, który wprost uwielbiam , ze już o dyni i ziemniakach nie wspomnę. Pewnie jest tego więcej, ale puki co tylko te mi teraz przyszły do głowy. Uwielbiam surowego kalafiora i brokuła. Zajadam się swojskimi ogórkami i pomidorami. Kalarepa na surowo też jest znakomita Jest tego tyle że wymienianie zajęłoby sporo czasu
Może problem tkwi w wielkości formy? Może w przepisie na blogu osoba prowadząca blog użyła większej formy dzięki czemu zawartość formy szybciej się zapiekła. Jeśli użyłaś mniejszej formy czas pieczenia zdecydowanie się zwiększy. To tak jak w przypadku ciast. Im większa forma tym czas pieczenia krótszy, a im mniejsza tym czas pieczenia dłuższy.