Odp: Odp: przetwory - jakie

barbarka-sl napisał(a): tez tak mysle tym bardziej ze nie robie tego z przymusu ale z czystej przyjemnościmsewka dziękuje za miłe słowo
Słowo szczere, a że miłe to i mi przyjemnie.Pozdrawiam i tak trzymaj!

Odp: Odp: przetwory - jakie

barbarka-sl napisał(a): hej wtrące sie co nie coja tez uwielbiam robic przetwory(mimo wieku22na nadmiar czau tez nie nazekam bi mam malebo synka ale udaje mi sie wygospodarowac chwile,w tym roku robilam dzemy z wisni i truskawek,ogóry kiszone,marynowane,w musztarszie,salatke z papryki,ogórkuw,cebuli i czosnku, i oczywiscie grzybki marynowane.szykuje sie jeszcze na papryczke i ogóry z chili,acha i powidelka sliwkowe bo u tesciowej urodzaj na sliweczkipozdrawiam wszystkich
Ja urodziłam córkę mając lat 21 i też zajmowałam się kuchnią bardziej niż moje rówieśniczki.Kilka lat później uczyłam je jak się gotuje najprostszą zupę, hi, hi.
Myślę że dla dziecka dobrze jest gdy ma młodą mamusię i w dodatku bardzo zaradną .

Odp: Galeria fotograficzna.

Solina i okolice Ustrzyk Górnych 2010

Odp: Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

Marika_1961 napisał(a): Natala1210 napisał(a): Muszę się pochwalić,że przybył w mojej rodzinie nowy członek.Ma na imię Patry,urodził się 18 sierpnia w Cork w Irlandii i jest synem mojego brata,a ja zostałam poproszona żeby zostać jego matką chrzestną.
Z okazji narodzin Waszego Maleństwa,
które napełniło Wasz dom radosnym gwarem i ruchem,
życzye mu beztroskiego i zdrowego dzieciństwa,
a wszystkim Wam - odkrywania nowych uroków wspólnego życia.
Lepszej matki chrzestnej to dziecko mieć nie może.Gratuluję maleństwu i Tobie a rodzicom zdrowej pociechy!

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Natala1210 napisał(a): msewka napisał(a): Dziś serwuję klopsiki z indyka z sosem z pomidorów i fety!

Ewcia to ja się wpraszam na takie klopsiki!
Zapraszam,jeszcze są!

Odp: co dzisiaj na obiad?

Dziś serwuję klopsiki z indyka z sosem z pomidorów i fety!

Odp: Odp: Robimy przetwory...

Bahus napisał(a): Konfitury z winogron

1 kg winogron pozbawionych pestek,
1 kg cukru,
2-3 g kwasku cytrynowego,
1 łyżeczka do herbaty szypułek („ogonków") wiśni (niekoniecznie)
oraz olejek waniliowy do smaku

Zdrowe, jednakowej wielkości winogrona włożyć na 1 -2 minuty do wody o temperaturze 80-90°C i dodać szypułki wiśni, w celu nadania konfiturze przyjemnego zapachu i ładnego koloru. Następne winogrona włożyć do syropu z cukru i pozostawić w nim przez 3-4 godziny, po czym podgotować przez 50-60 minut, zdjąć z ognia, odstawić na pewien czas i ponownie gotować z dodatkiem kwasku cytrynowego oraz olejku waniliowego, aż konfitura będzie gęsta.

Póki co przepis podaję tutaj...wkrótce jak obrobię zdjęcia dodam go do swoich przepisów.

Winogron używam działkowych, ale odmiany afrykańskiej (ze szklarni)...poniżej zdjęcie.
Super! Czekam na zdjęcie gotowego produktu!

Odp: O)

Dobrze się składa, bo mąż poszedł po sok wiśniowy do piwka dla żonki, to się podzielę.
Ostatnio wolę z sokiem wiśniowym niż malinowym, a w górach zasmakowałam z imbirem.Pycha, tylko teraz gardło mi siadło!
Córcia poszła na Zakopower, bo ma koncert w Sieradzu i załamana bo źli rodzice kazali jej wracać o 22-iej.Ona myśli, że ma nie 14 a 18 lat albo my jacyś wczorajsi.Choć może zbyt dobrze pamiętamy co młodzież wyprawia i jesteśmy przezorni? Sama nie wiem, ale jakieś zasady muszą obowiązywać, nie?

Odp: O)

Stawiam dziś piwko
Ktoś się przyłączy?