Odp: Dziwne pary, czyli nietypowe połączenia smaków

Powiem ci, że rzadko kupuję masło orzechowe - prawie wcale - i też praktycznie nie zwracam uwagi co jest w sklepach. Jeśli Smuckers to robi to chyba jest, Smuckers to firma amerykańska z siedzibą w Orrville, Ohio. Do tego przepisu Mrówki maszerujące po kłodzie kupiłem to masło orz. z czekoladą.

Odp: Dziwne pary, czyli nietypowe połączenia smaków

A ja np. do tej pory uwielbiam zajadać jabłka z solą

To przypomniało mi o posypywaniu solą arbuza tu gdzie jestem (w Stanach) i nie tylko amerykanie biali od urodzenia to robią ale też znam wietnamczyka, który tak samo zajadał posypany solą arbuz.

Nie wiem czy u was jest znane, żeby zrobić sandwicz posmarowany masłem orzechowym i dżemem - PBJ peanut butter and jelly - wszystkie dzieciaki to uwielbiają.

Jeszcze jedno - jak tak człowiek pierwszy raz słyszy np. o posmarowaniu łodygi selera masłem orzechowym to się wydaje dziwne ale jest super smaczne, wstawiłem nawet taki przepis tutaj https://gotujmy.pl/mrowki-maszerujace-po-klodzie,przepisy,119846.html

Odp: Wyrzeźb sobie dynię! - konkurs

Nie mam wyrzeźbionej dyni do pokazania ale coś mnie tu ciągnie do tego wątka, do tego konkursu, jakaś taka magiczna siła, której nie można się odeprzeć... co też to może być...

Odp: Bogos.

Zaczęło się od de volaille, przeszło na bigos a co dla mnie wydaje się dziwne to fajita z mięsa mielonego bo przyprawa do fajity była użyta. Przyprawa to nowoczesne udogodnienie, żeby nie mieszać osobno 15 czy ile tam osobnych przypraw. Pamiętam, że dla Pyzy Wiki to nie autorytet ale wystarczy poszukać w innych publikacjach i wszędzie będzie to samo - mięso ma być pokrojone w paski.
http://pl.wikibooks.org/wiki/Książka_kucharska/Fajitas

Odp: Odp: Odp: Zestaw sałatkowy Qualy Ptaszki biały - podoba się Wam?

misia5 napisał(a): zbysiowa napisał(a): Mrówa napisał(a): Chciałam kupić jakiś fajny zestaw sałatkowy i natknęłam się na ten: http://www.graciarnianowoczesna.pl/pl/p/Zestaw-salatkowy-Qualy-Ptaszki-bialy/384 Bardzo fajnie się to prezentuje, zwłaszcza te ptaszki. Ślicznie by to na stole wyglądało, aż chce się bardziej jeść.
Myślicie, że Warto zamówić?
Moim zdaniem nie warto, nie wydała bym takiej kwoty na plastikową miskę. Ale jeśli Tobie się podoba to kup

Podpisuję się pod tym


Tak jest - kup sobie i daj nam znać jak się prezentuje i czy się chce bardziej jeść.

Odp: Anchois przygotowane samodzielnie

Nie 4 miesiące tylko 4 godziny minimum ale trochę dłużej jest lepiej, tu jest po angielsku, jak nie znasz angielskiego to za dużo, żeby tłumaczyć.

http://fishcooking.about.com/od/smokebrine/ss/white_anchovies_all.htm

Odp: Wielkość zdjęć przy przepisach

Jeśli już redakcja zdecyduje zmienić regulamin jaki rozmiar najmniejszy będzie akceptowany to również powinni zdecydować jaki największy jest ok chociaż z tym to już mniejszy problem.