Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Mam Was serdecznie dość- ale to nie ja stąd zniknę

Smakosz, spróbuj między komentarzami, które są niegrzeczne i tylko takie, poszukać rad co i jak zmienić w swoich przepisach żeby były bardziej czytelne dla odbiorców. Głównym zarzutem do Twoich receptur jest to, że na zdjęciu widać inaczej przygotowaną potrawę niż to opisujesz - może więc warto poświęcić więcej czasu i te co już dodałaś po prostu poprawić a następne pisać staranniej Tak żeby nie było wątpliwości, że przepis i zdjęcie tworzą całość.


I uwierz mi, że nie tylko nowe osoby są krytykowane, wyśmiewane czy obrażane .....

Odp: Odp: Problem z fotkami

Justine, ja dodaję zdjęcia do każdego przepisu i nie mam takich problemów - może Twoje zdjęcia są po prostu za duże? sprawdź to

Odp: Odp: Chwalimy się;

Ewa, nie ma za co - jakby coś to wal śmiało

Odp: Chwalimy się;

misia5, też tak uważam - ja nie miałam jakoś odwagi sama zrobić pralinek a teraz po warsztatach to już ogólnie wiem, że nic nie wiem

Odp: Chwalimy się;

byłam dzisiaj na warsztatach czekoladowych w fabryce Wedla - robiliśmy czekoladowe figurki, wielkanocne wielkie pisanki, pralinki i przede wszystkim uczyliśmy się temperowania czekolady pod okiem Maestro czekolady czyli mistrza Janusza Profusa - super było!

Odp: Odp: Problem z poradami

Bahus napisał(a): Jak się pozbyć tej latającej za kursorem biedronki?

wkurzająca jest, co? pewnie miało być ślicznie i zabawnie.....

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

smakosz, a może faktycznie na zdjęciu z przygotowań widać ręce po prostu ubrudzone składnikami i kogoś to zniesmaczyło?

Odp: Chwalimy się;

lubię się chwalić co wiadomo wszem i wobec, ale tym razem nie o mnie chodzi. Chciałam pochwalić koleżankę - Bernikę, która zakwalifikowała się do finału konkursu "Warsztaty Smaku Kuchni+ z Gosią Molską" i właśnie w ten weekend szlifuje swoje umiejętności pod okiem prowadzącej i nie tylko. Tematem warsztatów jest kuchnia tajska i indyjska więc bardzo ciekawe smaki, które pewnie sama po powrocie będzie nam pokazywać. Dzisiaj "walczyła" między innymi z krewetkami i krokodylem - oczywiście zwyciężyła

Odp: Odp: Chwalimy się;

jest już przepis na deser konkursowy https://gotujmy.pl/koszyczki---serniczki-z-kataifi,przepisy,143836.html

opatrzony zdjęciem, które zrobiła koleżanka Jola

Odp: Chwalimy się;

wczoraj miałam przyjemność stanąć do walki w konkursie na "najsmaczniejsze deser do kawy" w ramach 7 Festiwalu Kuchni Greckiej jaki odbywa się cyklicznie podczas Targów EuroGastro. Po eliminacjach na stronie firmy Kenwood do finału zakwalifikowałam się razem z dwiema blogerkami, Jolą i Joasią. W czasie 40-stu minut miałyśmy do przygotowania deser z wykorzystaniem dwóch obowiązkowych składników - ciasta kataifi i sera manouri. Międzynarodowe jury złożone z profesjonalnych szefów kuchni, w którym zasiadali m.in. Teo Vafidis, Giancarlo Russo, Robert Sowa, Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski było podobno pod wrażeniem tego jak amatorki poradziły sobie z zadaniem i postanowili wszystkie nas nagrodzić jednym, pierwszym miejscem. Na wieczornej gali gratulowano nam serdecznie i wręczono upominki życząc dalszych sukcesów. Mówiono też, że naszych deserów nie powstydziliby się zawodowi kucharze. To było bardzo ciekawe doświadczenie i zawody z miłym towarzystwie