Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
u nas dzisiaj żurek wiejski-czarodziejski, jak to mawia moje ślubne szczęście a fotki będą jak mój komputerek wróci od "doktora"...piszę ze sprzętu dzięcięcia mego
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Pochwalę się
- Forum: Pochwalę się
co takiego?! Jejciu! nie wiedziałam!
Termar, jesteś Wróżką Dobrych Wiadomości!
Odp: Odp: Odp: Odp: Pochwalę się
- Forum: Pochwalę się
Termar, gratulacje!
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
A.B. napisał(a): Pyza napisał(a): u nas była karkówka duszona, podałam z kaszą i kalarepką
podano jak na dworze,lub co najmniej w renomowanej restauracji
zamienię się na tę piekną szyneczkę
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
jesteś cudownie szalona, Buniu! uwielbiam te Twoje "zabawy"!
Odp: Odp: hej
- Forum: hej
Witaj Smaczna
Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
nie słyszałam tej nazwy w odniesieniu do jakiegoś grzyba rurkowego, ale z opisu wynika, że to jakiś podgrzybek (może zajączek) a te wszystkie można suszyć. Niektóre nie są tak aromatyczne jak podgrzybki brunatne, ale kiedy sezon kiepski...Znam takich co nawet maślaki suszyli i to z powodzeniem! Sama suszę kurki, fajne są potem do zupy - zmielone albo nie; suszyłam kapelusze kani - super do sosu...
A tak w ogóle to nie jestem specjalistką, grzybków ciągle się uczę i dowiaduję o nich nowych, fascynujących rzeczy
Odp:
Nie każda woda mineralna nadaje się do gotowania - poszukaj tej informacji na etykiecie umieszczonej na butelce. Niektóre, ze względu na większą zawartość związków mineralnych, pod wpływem temperatury mętnieją.
Odp: co na kolację ?
- Forum: co na kolację ?
na małą kolację kanapeczki z pastą rybkowo-jajkową
i herbatka "różana" z Podlasia, kiedyś o niej pisałam https://gotujmy.pl/herbatka-rozana,artykuly,2817.html
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
u nas była karkówka duszona, podałam z kaszą i kalarepką