Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Wątek grzybowy.

u nas cukrówka to gołąbek, konkretnie Russula alutacea, na gołąbkach mało się znam, ale ten gatunek jest na Czerwonej Liście Grzybów Wielkoowocnikowych ze statusem "E" - krytycznie zagrożony wymarciem
Rzadki czy nie, do suszenia to gołąbki raczej się nie nadają.
A może w Twoich rejonach, Bahus, cukrówką nazywa się jakiś inne grzybki?

A czy grzyby jeszcze są? Są. Jeszcze można spotkać podgrzybki, są gąski zielonki i siwe, zaczęły się boczniaki ostrygowate i płomiennice zimowe...

Odp: Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Msewka, masz rację - ja i Sarenka pisałyśmy o takich przypadkach "mściwych" jedynek. Miałam też przypadek, że osoba, która zarejestrowała się chyba dzień wcześniej, "pojechała" mi po kilku przepisach. Jedynek było kilka z rzędu a komentarza ani jednego - napisałam więc do niej i poprosiłam o komentarze - nigdy nie twierdziłam, że przepisy przeze mnie wstawiane są doskonałe, czasami się mylę, czasami zwyczajnie może się coś komuś nie podobać, ale wiedząc co to takiego mogę na przyszłość czegoś się nauczyć. Dostałam odpowiedź, jakąś pokretną, że to nie ona, że ktoś korzystał z komputera w pracy (w nocy!) itd....Nie uwierzyłam, może dlatego, że nie było nawet "przepraszam"...a osoba ta przyszła tu z portalu gdzie wystawianie ocen jest anonimowe.
Ale już kiedyś pisałam, że dla mnie te jedynki są oznaką, że jestem dla kogoś konkurencją, pewnego rodzaju zagrożeniem...

Odp: Odp: Odp: Odp: Pochwalę się

kinga i iwi69 napisał(a): Kurczę,gazety,telewizja,same medialne dzieci
Pyzo Twój synus to niezły przystojniacha
No prosze przystojniacha i zdolniacha

Bo Sławki to fajne chłopaki! (prawda, Bahus? )

Odp: Odp: Pochwalę się

Doro, piękna kobieta!

I gratulacje dla Was wszystkich - macie śliczne i mądre dzieciaki! Aż przyjemnie poczytać i popatrzeć.
A ja cóż? Ano też mam latorośl...
http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,23807,news,,1,,jak_dziala_system_dozoru_elektronicznego,aktualnosci_detal.html
to ten w fioletowym sweterku...

a w wolnym czasie gra w paintball

Odp: Odp: gołąbki....jak ich nie zepsuć...

Problem czasami polega na tym, że niektórzy zapominają udusić gołąbki zanim dodadzą kwaśny koncentrat czy przecier. A trzeba zrobić tak, jak mówi Babcigramolka - po zawinięciu gołąbków układa się je w garnku/rondlu i zalewa wodą lub wywarem, i dusi aż kapusta zmięknie. Dopiero pod koniec dodaje się pomidory i jeszcze dusi aby przeszły smakiem. Najlepsze są jednak dopiero na drugi dzień gdy przesiąkną dobrze sosem.

Odp: Kotleto-gołąbki - komentarze

No i narozrabiałam!
pomyliłam zdjęcia przy wstawianiu...przepraszam!
Poniżej zdjęcie kotleto-gołąbków

Odp: Odp: Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

E, tam! Ja dostałam 1 punkt od Izabelli za kluski śląskie buraczane
I spać nie będę mogła bo nie dodała komentarza i teraz nie wiem czy nie podobał się odcień różu czy ilość klusek...