Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Odp: Odp: Popołudniowe ploteczki

Abusiu, ale nie złość się na mnie ja tylko tak...

Odp: Odp: Do Termar

-w ogóle staram się unikać robienia zdjęć potraw z fleszem, zawsze mi wychodzą źle i kolory jakieś takie...biel, jak pisze Bunia, zawsze przepalona
- najlepiej zrobić kilka rożnych ujęć - z bliska, z dalszej odległości, pod innym kątem - potem jest z czego wybrać
- przyozdabianie potrawy warzywami, sałatą, czymkolwiek daje kotrast i najzwyklejsze rzeczy wyglądają atrakcyjniej, apetyczniej (czasami wystarczy obok talerza położyć kolorową serwetkę albo kwiatek, owoc, spróbujcie sami)

Odp: Odp: Popołudniowe ploteczki

A.B., wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
W Polsce są przepiękne miejsca, cudowne kolory, ciekawe zwierzęta i rośliny...przecież małą próbkę mogłaś zobaczyć na moich zdjęciach z Bieszczadów. Fajnie jest podróżować po świecie i zwiedzać, jeśli ma się takie możliwości, ale mieszkać nie chciałabym nigdzie indziej! Myślę, że osoby będące z dala od ojczyzny tęsknią czasami nawet za naszą jesienną pluchą...

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

ooo! rzeczywiście, telepatia jakaś już jestem ciekawa jak je przyprawiłaś

Odp: co dzisiaj na obiad?

obiad, oczywiście, był... przecież nie zagłodzę chłopaków
były "gołąbki na opak" z sosem pomidorowym i ziemniakami