Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: ostra papryczka

Misiu, najpierw podsmaża się cebulę, potem dodaje czosnek i pomidory a paprykę na końcu, tyle żeby nie była surowa

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Mania, nawet nie dałas szansy załapać się na te placki!
w środku nocy je pokazujesz!

Odp: Odp: Odp: Popołudniowe ploteczki

Dziewczyny, odpoczywajcie i bawcie się dobrze

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

"zupa to musi być gorąca a nie zimna"
Jakbym słyszała mojego męża!

Odp: ostra papryczka

Możesz ususzyć strączki i zmielić - do stosowania przez cały rok do różnych potraw. Jeśli ktoś lubi ostre jedzonko - można strączki zalać oliwą - już za kilka dni oliwa nabierze ostrości i można ją stosować do doprawiania sałatek i wszelkich dań...można zmielić świeże strączki, bez pestek i przesmażyć razem z cebulą, czosnkiem i pomidorami - świetna pasta jako ostry dodatek do mięs i wędlin albo dań z grilla - można zapasteryzować w małych słoiczkach a na bieżąco trzymać w lodówce zalaną na wierzchu oliwą...

Odp: co dzisiaj na obiad?

a ja zrobiłam fasolkę szparagową nz kurkami w/g Bahusa
ależ było pysznie!

Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

chętnie pomogę ugotować, zjeść, wypić, co tylko chcecie

Odp: Odp: Witajcie o poranku...

a u nas troszkę chłodniej bo bardziej wieje, da się wytrzymać

Odp: Odp: Odp: Odp: O)

ja jestem tu na miejscu, w Polsce i chyba nie bardzo zdaję sobie sprawę jak Wy, tam na obczyźnie, tęsknicie, prawda? Cieszę się, że chociaż czasami możecie przyjechać