Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Witajcie o poranku...

w nocy przeszła nad miastem straszliwa burza! grzmiało i błyskało się aż strach
a teraz już wyszło słoneczko i będzie ładny, mam nadzieję nieco chłodniejszy niż wczoraj, dzień

Odp: Odp: suche drozdze

może było inne opakowanie, o innej, większej gramaturze...ja widziałam w sklepach tylko takie po 7g, co nie znaczy, że innych nie ma

Odp: Odp: suche drozdze

W Polsce są drożdże suche tzw. instant w torebeczkach po 7g - taka ilość odpowiada 25g drożdży świeżych.
Ja, robiąc ciasto na pizzę, daję po prostu 10g świeżych drożdży na każdą szklankę mąki.

Odp: Odp: O)

Witaj, Msewcia! Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej, prawda?

Odp: Odp: O)

taaaak....woda, cień pod drzewami, zimny drink....dzięki Dziewczyny!

Odp: Odp: Popołudniowe ploteczki

Jest takie powiedzenie, że w Bieszczady jedzie się tylko pierwszy raz...potem się tylko wraca.