Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Odp: Odp: O)
- Forum: fanclub "rumowy" :)
Pusieczek, takie z lodem poproszę! i nas kolejny upalny dzień, w mieście jest koszmarnie...
Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Misia, mniam
Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
Teresko, u mnie, niestety nie ma ceglasi a szkoda bo to bardzo smaczne grzybki...ale za to kurek jest pod dostatkiem i czuję się zakurkowana
Odp: Odp: Uśmiechnij się...
- Forum: Uśmiechnij się...
Przepis na faceta
czyli
Facet w galarecie.....
Wiedzą to kochanki i wiedzą to żony:
Facet przed konsumpcją ma być wymoczony.
Można go doprawić szczyptą pikanterii,
żeby nie był mdławy,(lecz bez fanaberii).
Potem na ogniu zmysłów gotujemy faceta.
Kiedy zdjąć go z ognia?-wie każda kobieta.
Trzeba tu uważać moje drogie panie,
bardzo niekorzystne jest przegotowanie.
A i jeszcze jedno(niech mi każda wierzy)
źle jest także, gdy facet jest trochę nieświeży...
Po"myśliwsku"smakuje,
gdy masz chęć polować,
a po"prowansalsku",
gdy chcesz go całować,
"na słodko"zbyt nudzi,
"na ostro"zbyt brudzi,
w "sosie słodko-kwaśnym"najczęściej marudzi.
Nie próbujcie jednak w zalewie octowej,
bo go nabawicie w mig frustracji nowej.
Gdy za dużo octu jest w waszej miłości
jest to zagrożeniem dla jego męskości.
A więc dochodzimy do ciekawej puenty:
że najlepszy facet jest leciutko"ścięty"
Dodaj więc Kochana szczyptę żelatyny
i spożywaj go "na sztywno",
lecz bez sztywnej miny...:-)
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Żyję i mam się dobrze a muchomorki czerwieniejące są przepyszne!
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Sarenko, to nie kanie to muchomory czerwieniejące były baaardzo dobre, takie przyrumienione na masełku, pycha!
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
5. podgrzybek brunatny
6. nasz dzisiejszy pozysk
Odp: Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
na zdjęciach wyżej:
1. kureczki
2.moi pomocnicy
niżej:
3. muchomorek rdzawobrązowy - jadalny
4. muchomorek czerwieniejący - także jadalny, bardzo smaczny
Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
Wyruszyłam dzisiaj do lasu zabierając dzielnych pomocników, czyli zaprzyjaźnioną parę z dziećmi. Grzybobranie a właściwie - kurkobranie, udało się doskonale, był mały piknik, zabawy w bombardowanie szyszkami, ganianie motylków i jaszczurek... Spędziliśmy na łonie natury ponad 6 godzin i doleśniliśmy się bardzo!
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
a u mnie ...grzyby ajko dodatek do mięska, ale kto zgadnie jakie to grzybki?