Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Wątek grzybowy.

thegrooba, te grzyby to boczniaki ostrygowate niestety, w stanie zejściowym...gdyby były młodsze można by je pozyskać

Odp: Odp: Od dziś koniec przyznawania punktów - Redakcja

super!

szkoda tylko, że tak późno bo nie byłoby wielu niesnasek na portalu wywołanych właśnie tymi punktami ...

Odp: Odp: Tu serwis chwalimy :D

o, kurczaki! mówimy i mamy!

w dzisiejszych przepisach zdjęcia mają już dodany znaczek "gotujmy"!

bardzo mi się podoba - ciekawe, czy jest możliwość oznakowania tak wcześniejszych?

Odp: Odp: Tu serwis chwalimy :D

no i super - może pomyśli i coś wymyśli
dzięki, Tit

Odp: Odp: Chwalimy się;

zewa napisał(a): A ja się pochwalę foremkami silikonowymi, które kupił mi mąż,

Zewa, miło Cię widzieć - już się zastanawiałam gdzie się zgubiłaś

A męża tylko pogratulować

Odp: Tu serwis chwalimy :D

jestem za!

Tit a tak przy okazji zmian...już dawno temu była dyskusja na temat ochrony naszych zdjęć poprzez automatyczne dodawanie do nich, przez serwis, znaku wodnego - czy pomysł został zarzucony czy są jakieś szanse aby wcielić go w życie? Chodzi mi o takie znaki jak ma np. WielkieŻarcie czy DoradcaSmaku.

Gotujmy jest ogromnym serwisem i bardzo prężnie działającym, ale jednym z niewielu gdzie nasze zdjęcia nie są chronione i bardzo łatwo je skopiować. Znam problem bo m.in. moje zdjęcia są kradzione być może właśnie stąd...
Nie mam pojęcia jak to wygląda od strony technicznej, ale na pewno użytkownicy byliby bardzo wdzięczni za takie rozwiązanie - zawsze to jakaś zapora dla złodziei naszej pracy. Proszę, pomyślcie o tym!

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Sonduli napisał(a): Hmm, miała być zupa gołąbkowa na dwa dni ale, że pogoda się zrobiła przepiękna to dziś zrobię młode ziemniaczki z koperkiem do tego sadzone "wsiowe" jajko i sałatę ze śmietaną i szczypiorkiem bo małż stwierdził, że sałatę chce bo mu brak zielonego

Dżizas, żeby tak mój małż poprosił o sałatę!
ma "alergię" na zielone....

Odp: Tu serwis chwalimy :D

trudno powiedzieć...mam przepisy do których powinnam dodać min. 5-6 zdjęć żeby dobrze pokazać jakiś proces przygotowania więc nie pogniewałabym się mając możliwość dodawania większej ilości fotek...
Nie każdy przepis jednak tego wymaga, nie każdy na pewno będzie korzystał z takiej rozszerzonej opcji - ja się bardzo cieszę chociaż z tych dwóch dodatkowych