Odp: Odp: Powidła - garnek
- Forum: Powidła - garnek
A mi się przypalają bez względu na to w jakim garnku je robię
Staż w Gotujmy: 3108 dni
Miasto: -
A mi się przypalają bez względu na to w jakim garnku je robię
mocsłodkości napisał(a): Dodaje ktoś ocet do śliwek, z których robi powidła? Właśnie znalazłam przepis na takie powidła i zastanawiam się po co ten ocet tam się dodaje.
Też mnie to zastanawia. Ja bym się bała go dodać. Nie lubię zapachu octu i bałabym się, że będę go potem czuła w powidłach.
Fajny pomysł. Muszę wypróbować
Super prosty pomysł. Muszę wypróbować.
O tak. Pogoda przyjemna. Tylko nie wiem jak u Was ale u nas wieczorami gdzieś chyba ogniska palą, bo nie raz nie da się okien otworzyć. Zapach powalający.
Ciekawy pomysł Chętnie poznam sposób na takie lody
skuter5 napisał(a): Jakiego mięsa używacie gdy przygotowujecie sałatki mięsne? Zawsze robię z piersią z kurczaka, a Wy jakiego mięsa używacie?
U mnie zawsze pierś z kurczaka
ciasteczka napisał(a): Mama dała mi sporą ilość ogórków. Jako, że mam już sporo przetworów z tymi warzywami chciałabym zrobić coś innego czego nie robiłam. Podobno sałatki na zimę z dodatkiem ogórków są pyszne. Macie może przepis na takie sałatki?
Możesz też zmieniać zalewę. Dodawać inne przyprawy np. chilli, czosnek
ciasteczka napisał(a): Mama dała mi sporą ilość ogórków. Jako, że mam już sporo przetworów z tymi warzywami chciałabym zrobić coś innego czego nie robiłam. Podobno sałatki na zimę z dodatkiem ogórków są pyszne. Macie może przepis na takie sałatki?
Możesz improwizować Trochę tego trochę tamtego
I się ochłodziło