Piernik staropolski
- Forum: Piernik staropolski
Kiedy najlepiej zabrać się za pieczenia i przekładanie piernika staropolskiego? Nadal leżakuje w lodówce i zastanawiam się czy mogę go już upiec i przełożyć. Nie za wcześnie? Poczekać jeszcze?
Staż w Gotujmy: 2937 dni
Miasto: -
Kiedy najlepiej zabrać się za pieczenia i przekładanie piernika staropolskiego? Nadal leżakuje w lodówce i zastanawiam się czy mogę go już upiec i przełożyć. Nie za wcześnie? Poczekać jeszcze?
Jak myślicie mogę teraz zrobić uszka na wigilię i je zamrozić? Potem jak wiadomo czasu mało i mogę się nie wyrobić. Tylko czy tym uszkom nic się nie stanie?
Jak zrobić keks bez paskudnego zakalca? Ile razy bym nie próbowała to i tak wychodzi zakalec.
biedroneczki napisał(a): Co zrobić, żeby pięknie wyrośnięty sernik nie opadał tak okropnie? Z sernika, który po upieczeniu był wysokości 6 cm po 30 minutach zostaje sernik o wysokości 2 cm a czasem nawet mniej Oszaleć można W smaku jest super tylko ta dołująca wysokość.
'
Możesz na dół piekarnika dać blachę i wlać do niej wodę. Podczas pieczenia woda będzie parowała ( innego wyjścia nie ma ) Ja tak piekę i mi nie opada.
Czyli nie tylko ja uważam, że taka ilość soli to zdecydowanie za dużo Ja też daję mniej więcej niż Wy. Zawsze lepiej dać mniej niż za dużo.
Witam wszystkich i każdego z osobna Jestem miłośniczką gotowania i pieczenia. Czasem z marnym skutkiem, ale czego się nie robi, żeby się czegoś nauczyć Uwielbiam zbierać grzyby, pochłaniam książki od deski do deski, a moją ulubioną potrawą jest spaghetti Mogłabym je jeść codziennie gdyby nie szło w boczki
Co zrobić żeby masa z bitej śmietany i czekolady się nie ważyła? Robiłam biszkopt z bitą śmietaną i biała czekoladą i po dodaniu czekolady do śmietany ta się zważyła :/ Co zrobić żeby się to nie powtórzyło?