Odp: Ziemniaki z ogniska
- Forum: Ziemniaki z ogniska
Muszę wypróbować ten pomysł z plasterkami czosnku i masłem czosnkowym
Staż w Gotujmy: 3237 dni
Miasto: -
Muszę wypróbować ten pomysł z plasterkami czosnku i masłem czosnkowym
Kiedyś piekliśmy tylko na maśle. Teraz masło do wypieków trafiana święta. W dni powszednie margaryna.
biedroneczki napisał(a): Nie wiem jak u was ale u nas leje i leje i leje. Oszaleć można. Wyjście na miasto tylko w odzieniu wędkarskim czyli po pas w gumie
Wiem co czujesz. U nas dokładnie to samo. Najgorsze jest to, jak idziesz chodnikiem i jedzie samochód, a na drodze jest mega kałuża to kierowca zamiast zwolnić jedzie jak jechał i cała zawartość kałuży jest na ludziach, którzy akurat przechodzą obok.
Robił ktoś pampuchy w parowarze?
Planuję zrobić ciasto z musem czekoladowym. Kiedy najlepiej je przygotować żeby łatwo się je kroiło?
Z jakim owocem kojarzy wam się sezon letni? Jest jakiś owoce bez, którego sezon wakacyjny nie byłby w pełni udany?
Co zrobić żeby dżem z czarnej porzeczki nie był cierpki? Nie chce pakować dużej ilości cukru do dżemu. Może są jakieś owoce, które sprawią, że jak je dodam do dżemu z czarnej porzeczki ten będzie łagodniejszy w smaku?
dzialka napisał(a): Również witam wszystkich.
Witamy w naszym gronie
BozenaMatuszczyk napisał(a): Ja również owijam plastrami boczku , lub wkładam na kapustę kiszoną gotowaną z liściem laurowym ,zielem angielskim,albo po prostu taką bez gotowania tylko lekko ją odciskam z nadmiaru soku a jeżeli jest mocno kwaśna to lekko ją przepłukać wodą i zawijam w folię aluminiową.
Żadnymi przyprawami nie przyprawiam.
Bardzo ciekawy sposób grillowania kaszanki. Tak przygotowanej jeszcze nie jadłam.
mocsłodkości napisał(a): Bardzo ciekawy pomysł. Takiej kaszanki nie jadłam Przy następnym grillowaniu wypróbuję pomysł Twojego taty
Oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko
Jasne Śmiało możesz testować
Daj znać czy Wam smakowało