Odp: Witajcie.

Maksymilian Jan Kamionka napisał(a): Jestem kucharzem z kilkuletnim doświadczeniem. Co sprowadza mnie ma to forum? Makrela posiadam dwie konserwy makreli w oleju i nie mam pojęcia co z nią zrobić. Może ktoś mi podrzuci jakis pomysł?

Ja bym zrobiła pastę

Odp: Odp: Maszynka do maku

Wydaje mi się, że ta maszynka się nie przyda do mielenia orzechów. Z maku robi się coś w rodzaju pasty, a chyba nie o takie coś chodzi Ci przy mieleniu orzechów

Budyń

  • Forum: Budyń

Czemu ugotowany budyń podszedł "wodą"? Chciałam zrobić masę budyniową i ugotowałam budyń. Wszystko wyglądało ok aż do momentu kiedy zabrałam się za masę. Budyń pływał :/

Odp: Kaszanka z grilla

biedroneczki napisał(a): Jakimi przyprawami przyprawiacie kaszankę, którą dajecie na grilla?

Mój tata owija kaszankę plasterkami boczku. Niczym jej nie doprawia.

Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas upały. Żar leje się z nieba. Za to późnym popołudniem przechodzą burze i wieje silny wiatr.

Odp: Kalarepa faszerowana

biedroneczki napisał(a): Czym wydrążyć wnętrze kalarepy? Próbowałam łyżeczką ale nie skończyło się to tak jakbym chciała. Czego używacie go takiego celu?

Spróbuj użyć do tego celu takiej łyżeczki do robienia kuleczek z melona lub arbuza.

Odp: Odp: Odp: Odp: Kwiaty

  • Forum: Kwiaty

Ja bym zjadła nadziewane kwiaty cukinii

Domowe lody wodne

Robiliście może w domu lody wodne? Co dawaliście do takich lodów? wodę z sokiem czy może czysty sok?

Faszerowana kalarepa

Zrobiłam faszerowaną kalarepkę. Niby nic szałowego ale ona była twarda Nadzienie pycha ale samo warzywo tak twarde że można by nim okno wybić. Co zrobiłam źle?

Kremy z filtrem

Jaki krem z filtrem będzie najlepszy na plażę? Zależy nam na takim by się opalić ale nie spalić. Nie planujemy "leżeć plackiem" więc będzie to raczej aktywne opalanie