Klejący ryż
- Forum: Klejący ryż
Gotowałam ryż i strasznie wyszedł klejący. Jak go uratować? Pytam już na wszelki wypadek, bo teraz to musztarda po obiedzie.
Staż w Gotujmy: 3108 dni
Miasto: -
Gotowałam ryż i strasznie wyszedł klejący. Jak go uratować? Pytam już na wszelki wypadek, bo teraz to musztarda po obiedzie.
Macie jakiś pomysł jak zapobiec przypalaniu się mleka? Co je gotuję to muszę szorować garnek, bo się od spodu przypali :/
biedroneczki napisał(a): Jakie owoce pasują do siebie idealnie tworząc zgrane duety smakowe w dżemach? Chciałam zrobić coś innego niż "zwykły" dżem truskawkowy.
Spróbuj połączenia truskawki i rabarbaru
U nas upały i ulewne deszcze. Taki przeplataniec, że można oszaleć.
Możesz je usmażyć na głębokim tłuszczu i podawać z różnymi dipami
pyszalka napisał(a): ja jem drożdżówki jeszcze cieple i popijam zimnym mlekiem. Ale tez slyszalam, ze to niezdrowo, od cieplego mozna dostac skrętu kiszek.
Właśnie to samo mi mówiono
LegoJedi napisał(a): c dziala podobnie czyli na gorace powietrze. Sa wersje 1200W i ok. 1600W . Te mocniejsze szybciej sie nagrzewaja i produkuja wiecej popcornu.
Chodzi o zwykłą maszynę, która będzie prosta i łatwa w obsłudze. To na domowy użytek sprzęt więc nie musi kosztować nie wiadomo ile
Kupował ktoś z Was leki przez strony internetowe? Jakie są Wasze opinie na ten temat?
Jak robicie naleśniki to robicie je na samym mleku, czy też może na wodzie mineralnej, czy gazowanej? A może pół na pół?
Ja właśnie zawsze daję mleko i zastanawiałam się nad dodaniem wody gazowanej. Ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie