Farsz mięsny

Jak zrobić pyszny farsz mięsny do pierogów i pyz? Jakie są Wasze ulubione farsze do tego rodzaju dań?

Kruche babeczki

Jak przygotować idealnie kruche i rozpływające się kruche babeczki? Jakie foremki są do nich najlepsze?

Sezam biały i czarny

Czym się różnią sezam biały i sezam czarny? Oczywiście nie licząc koloru

Tort bezowy

Kiedy przekładamy tort bezowy kremem? Chwilę przed podaniem czy można np. 2-3 godziny wcześniej?

Faszerowane ziemniaki

Jak długo grillować? Faszerowane ziemniaki?

Włosy się elektryzują

Co robicie jak włosy Wam się elektryzują? Zmieniłam szczotkę do włosów i mam teraz elektryczny armagedon. Po każdym czesaniu włosy stają mi dęba :/

Suflet

  • Forum: Suflet

Jak robię suflet to do jakiej wysokości mam dać masę np. serową do kokilki?

Co z kiszonej kapusty?

Mam w domu około 10 kg kiszonej kapusty. Co mogę z niej przygotować?

Krem migdałowy

Jak zrobić krem migdałowy do przełożenia tortu?

Odp: Odp: Odp: Odp: Co z kiszonej kapusty?

Super pomysły. Pierwsze co zrobiłam to bigos. Moja rodzina go uwielbia Potem farsz. Jego zrobiłam więcej i zamroziłam. Będzie na zaś Przygotowałam też łazanki. Pierwszy raz je robiłam