Ciasto ucierane
- Forum: Ciasto ucierane
Jaka mąką będzie najlepsza do przygotowania ciasta ucieranego? Chce żeby ciasto było puszyste a nie zbite że można je tasakiem kroić.
Staż w Gotujmy: 2938 dni
Miasto: -
Jaka mąką będzie najlepsza do przygotowania ciasta ucieranego? Chce żeby ciasto było puszyste a nie zbite że można je tasakiem kroić.
Udało się Dziewczyny wyszło mi to ciasto po raz pierwszy Dzięki za rady.
Wie ktoś co to za paskudny żółty pył jest wszędzie? Wszystkie samochody są nim pokryte. Pełno tego paskudztwa na zewnętrznej stronie okien ( zwłaszcza na szybach i parapetach) Jak popadało dzisiaj to mam takie okropne smugi na oknach :/
Zatem spróbuję jeszcze raz. Tym razem tak jak piszecie będę miksowała znacznie krócej niż zwykle. Mam cichą nadzieję, że tym razem mi wyjdzie
Nie wiem jak u was ale u nas weekend był paskudny. Padało, było wietrznie i strasznie zimno. Brrrr.
W dzieciństwie mama robiła na imprezy sałatkę z kurczaka wędzonego, rodzynek, ryżu białego oraz kukurydzy. Ma ktoś może przepis na taką sałatkę? Mama przez przypadek go chyba wyrzuciła i nie możemy odtworzyć tej sałatki :/
U nas od trzech dni jest piękna, słoneczna i mega wiosenna pogoda. Trawa rośnie jak szalona
Padł mi mikser i mam problem z ubiciem śmietany kremówki. Macie jakiś domowy patent jak tego dokonać? Próbowałam ręcznie ale mi nie wyszło. Powstało mi natomiast pyszne masełko
Czym najczęściej nadziewacie ptysie? Ja zawsze robię krem na bazie budyniu taki jak do karpatki. Chciałabym jednak zrobić coś innego coś nowego i nietuzinkowego. Macie jakiś pomysł czym zaskoczyć rodzinę?
Farbowałam sobie włosy pierwszy raz w życiu ( i jestem prawie w 100% pewna że ostatni). Mam teraz problem. Zafarbowałam też skórę głowy :/ Jak się tego pozbyć? Jak odzyskać normalny kolor? Załamię się.