Odp: Dżem z jabłek

ciasteczka napisał(a): Co zrobić, żeby mi ten nieszczęsny dżem z jabłek zgęstniał? Chciałam mieć jasny ładny kolor, a chyba skończy się na prażonych jabłkach koloru złoto-brązowego

Obawiam się, że skończysz na złoto-brązowych. Ja bym dodał cukier żelujący albo coś w tym rodzaju.

Odp: Herbata

  • Forum: Herbata

ciasteczka napisał(a): Jaką herbatę najczęściej kupujecie? Stawiacie na owocowe, czarne czy może zielone? A może jeszcze inne?

Zielonej nie przełknę. Próbowałem. Myślałem, że po łyku zejdę. Okropność. Wolę z hibiskusa

Odp: Sałatki na imieniny

Potwierdzam. Sałatki warstwowe są genialne Nawet jak pomylisz warstwy nikt nie zauważy

Sos pomidorowy

Jak przygotowujecie sosy pomidorowe do słoików to jakich przypraw używacie? Dodajecie świeże zioła czy lepiej dodać suszone?

Odp: Jabłecznik

Ja nie dodaję. Jakoś w tym cieście rodzynki mi nie pasują. Dodałbym skórkę z pomarańczy, ale rodzynek nie Rodzynki to tylko keks i sernik

Odp: Odp: Sos pomidorowy

robaczek napisał(a): Ja raz przesadziłam z czosnkiem przy takim sosie Był tak czosnkowy, że do dzisiaj mam słoiczki i nie wiem do czego ich użyć

Ja bym dodawał po trochu do innych dań z pomidorami lub przecierem pomidorowym. Ewentualnie zrobił dodatkowo sos bez przypraw i dał ten przyprawiony z miłością

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas zrobiło się ciepło i przyjemnie. Nawet noce jak na jesień są całkiem ciepłe.

Odp: Nalewka ze śliwek

Ja najpierw zasypuję cukrem. Czekam jakieś 3-4 godziny aż owoce puszczą sok i wówczas zalewam %.

Odp: Orzechy laskowe

Fajne przepisy Z chęcią skorzystam

Gruszki

Jaką odmianę gruszek polecacie do deserów i ciast?