Odp: Zapiekany kalafior

ciasteczka napisał(a): Moja pociecha marzy o zjedzeniu kalafiora zapiekanego pod sosem serowym. Jak się zabrać do takiego dania?

Ja bym obgotował kalafior. Formę wysmarował masłem dał ostudzonego kalafiora. Zalał beszamelem i zapiekł. Możesz też dać ser

Pierogi z mąki razowej

Jaki stosunek mąki razowej do mąki pszennej będzie najlepszy do przygotowania ciasta na pierogi?

Syrop z kwiatów lipy

Jak się robi syrop lub sok z kwiatów lipy? Dla mnie to czysta abstrakcja. Będę wdzięczny za wskazówki. Teraz co prawda już ich nie ma ( przynajmniej u nas) ale to będzie cenna wskazówka na przyszły rok jak mnie co niektórzy wyślą po te kwiaty

Ciasteczkowy spód

Czy można piec sernik na ciasteczkowym spodzie czy raczej się to nie uda?

Blender do kruszenia lodu

Jaką moc powinien mieć blender do kruszenia lodu?

Młoda kapusta

Wszędzie można już chyba kupić młodą kapustę. Co ciekawego i nieoklepanego można z niej zrobić?

Domowe lizaki

Jak zrobić domowe lizaki?

Kokosanki

Co zrobić żeby kokosanki się nie przypalały? Co je robię to się przypalają. Bez względu na temperaturę non stop są przypalone

Odp: Odp: Rabarbar

skuter5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Która odmiana tej rośliny jest najlepsza?

Ja kupuję rabarbar jak leci. Nie zwracałem uwagi na odmiany. Zauważyłem jednak że jedne mają łodygi czerwone, a drugie zielone. Te całe zielone są mega kwaśne

Te zielone są genialne do kompotów A czerwone na ciasta

Odp: Naleśniki

robaczek napisał(a): Jak robicie naleśniki to robicie je na samym mleku, czy też może na wodzie mineralnej, czy gazowanej? A może pół na pół?

U mnie mleko, albo mleko z wodą gazowaną.