Domowa wędlina ze słoika
- Forum: Domowa wędlina ze słoika
Jak przechowywać domowej roboty wędliny słoikowe?
Staż w Gotujmy: 4867 dni
Miasto: -
Jak przechowywać domowej roboty wędliny słoikowe?
W jakim garnku przygotowujecie powidła? Lepszy jest z zwykły garnek czy taki z grubym dnem?
Jakiego mięsa używacie gdy przygotowujecie sałatki mięsne? Zawsze robię z piersią z kurczaka, a Wy jakiego mięsa używacie?
Robił ktoś ciasto typu sernik na zimno z jogurtów greckich?
Jak lepicie pierogi ze śliwkami to po ich przygotowaniu od razu je gotujecie czy może robicie i odstawiacie?
robaczek napisał(a): Jak jest u Was z grzybami? U nas jako tako, ale są rejony, że grzybów jest zatrzęsienie.
Byliśmy niedawno w lesie i znaleźliśmy aż 10 grzybów Szału nie ma ale przynajmniej rezerwa na zimę jest
Nie będę więc oryginalny jeśli powiem, że i u nas ukrop. Nawet ptaki nie latają.
lukrowanepierniczki napisał(a): Planuję wsadzić do zamrażarki małe soczki owocowe w kartonikach. Jak myślicie rozsadzi mi je czy spokojnie mogę to zrobić?
Ja bym się bał, że wystrzelą
biedroneczki napisał(a): Jakie przetwory robicie z ogórków?
U nas w piwnicy już są kiszone ogórki i kilka słoików z ogórkami na occie.
biedroneczki napisał(a): Z jakimi owocami najczęściej robicie pierogi? Które owoce można połączyć z białym serem?
Moje ulubione to z jagodami i ze śliwkami. Najlepsze są z węgierkami