Odp: Odp: Odp: Odp: Czajnik bezprzewodowy

Ja osobiście co jakiś czas czyszczę czajnik bezprzewodowy cytryną. Schodzi bardzo łatwo i czajnik jest czysty. Potem muszę dokładnie go wypłukać, bo kawa o smaku cytrynu mi nie smakuje

Zbieranie grzybów

Jak to jest, że co raz więcej osób ulega zatruciu grzybami? Przecież od zawsze znana jest zasada nie znasz nie zbierasz. Jak ktoś nie jest pewny jakiegoś grzyba to lepiej go zostawić. Po co bez sensu ryzykować? Goryczaka nie da się pomylić z borowikiem, a ostatnio chodząc po lecie jeden facet ucieszony pokazuje mi cały koszyk tych grzybów wmawiając mi, że to piękne borowiki. Dopiero jak kazałem mu dotknąć językiem grzyba przyznał mi rację i zrobił się trupio blady.

Odp: Odp: Odp: Pierwszy dzwonek

W czasach szkolnych moja mama na rozpoczęcie nauki szkolnej robiła nam ogromną pizze. Później z biegiem lat były trzy, bo jedna na taką ilość pociech była za mała

Olej czosnkowy

Zrobiłem jakiś czas temu olej aromatyzowany czosnkiem. Przy robieniu wczoraj sałatki zauważyłem dziwny nalot w butelce. Ciężko mi nawet określić co to było. Był koloru białego. Wyglądało to jakby się olej zepsuł. Czy to możliwe?

Odp: Odp: Odp: Gotowanie brokuła

Tak jeszcze nie gotowałem. Ja zawsze gotuję brokuła 7-8 minut. Potem daję na talerz polewam sosem, albo masłem i gotowe. Dobrze wiedzieć, że wystarczą 3 minuty.

Odp: Odp: Olej czosnkowy

ciasteczka napisał(a): A czy w oleju nadal był czosnek? Jeśli tak to prawdopodobnie o ile nie na 100% olej się zepsuł. Olejem zalewasz czosnek i zostawiasz na dobę lub dwie. Potem olej przelewasz do buteleczki, a czosnek możesz do czegoś wykorzystać.

Właśnie zostawiłem w oleju. Myślałem, że tak będzie lepiej. Jak widać myliłem się i to bardzo. Teraz już tego błędu nie popełnię i wyjmę go i zużyje tak jak pisałaś. Dzięki za radę.

Odp: Odp: Aromat spożywczy

A ja używałem w płynie. Niestety raz przesadziłem i bajaderki nie nadawały się do jedzenia. Zamiast być z dodatkiem aromatu arakowego wpakowałem do nich dwie buteleczki, bo wydawało mi się że jest mało czuć aromat. Dopiero jak wszystko przeszło aromatem zaczęło się dziać

Odp: Odp: Kluski śląskie

Ja tam jestem mięsożerca i u mnie zawsze z mięsem, albo mięsnym sosem. Czasami robię z sosami grzybowymi - zwłaszcza w sezonie grzybowym, bo z mrożonych czy suszonych grzybów już mi nie smakuje tak jak powinien

Wypieki bezglutenowe

Moja siostra uwielbia eksperymentować. Ostatnio robi wypieki bezglutenowe z mąki kukurydzianej. Niestety te wypieki się dosłownie sypią. Nie da się ich jeść. Można coś na to poradzić?

Odp: Odp: Odp: Najdziwniejsze nazwy potraw

zbysiowa napisał(a): ciasteczka napisał(a): Ja kiedyś trafiłam na przepis co się nazywał śmietnik leśniczego Okazało się że była to potrawka z leśnymi grzybami i dziczyzną Znalazłam też przypadkiem przepis o nazwie Tatar z jednym jajem Niby nic strasznego, ale wyobraźnia działa

Oj sporo tego, mają ludzie wyobraźnie ;D
Ostatnio znalezione:
Ciasto- zalotna blondynka .
Sałatka -zakochany wieloryb
albo takie danie :Szybki Bolek czyli fondue po polsku
jeszcze Zezowate szczęście, ciasto makowe



Dobre, dobre Mi wpadł w oko przepis o nazwie cycki murzynki oraz ozór teściowej