Studentka malarstwa. Kuchnia to moje środowisko naturalne:)
Można mnie jeszcze spotkać na innym profilu pod innym nickiem jambalaya. Wszystkie zdjęcia przepisów oraz na forum są mojego autorstwa.
Zapraszam na bloga www.paletasmaku.blogspot.com oraz fanpage Paleta Smaku na facebooku

Odp: Tanio- oszczędnie - nie znaczy biednie

U mnie w rodzinnym domu tez jest tak samo. Tato kupuje wszystko w całości, dzieli, porcjuje, waży, podpisuje woreczki i pudełka. Mamy w domu taką wielka zamrażarkę( jak w sklepach są) więc jest gdzie trzymać- są kurczaki, pomrożone zupy, warzywa, owoce a nawet porcje dla psa po 0,5 kg pakowane na każdy dzień- dogi dużo jedzą poza tym w ogrodzie są wszystkie świeże zioła- a na zimę suszymy. U mnie środki kapusty używa sie do tych gołąbków inaczej- dodaje sie zmielona do pulpetów i mrozi je a potem tylko sosik np z suszonych grzybów- których zbieranie w sezonie nic nie kosztuje.
U mnie na stancji niestety zamrażarka wielkości szuflady. Więc w niej zawsze- kostki lodu, mrożone starte warzywa, szpinak, krewetki i kilka bułek. Czasem, jakaś część kurczaka Ja , jak szykują się większe zakupy, przeglądam wszystkie mozliwe oferty w internecie i idę tam gdzie korzystniej

Odp: co dzisiaj na obiad?

A ja zrobiłam krem puree z barszczu z krewetkami i zaraz kolacja, bo zgłodniałam- tarteletki z dynią i kalafiorem romanesco Tylko czekam aż siostra wróci z pracy i nastąpi konsumpcja. Mam 6 sztuk. ktoś się skusi?

Odp: co dzisiaj na obiad?

Ja już po obiedzie. Dziś znów coś nowego- wołowina z warzywkami i z żółtymi kopytkami. Wyszło wyśmienicie

Odp: oto mój pomysł na kolację

Super sałatka msewko

Odp: co dzisiaj na obiad?

Będzie nam trwał do końca miesiąca i dobrze a potem już Święta, Święta..

Odp: co dzisiaj na obiad?

U mnie improwizacja i wena twórcza z tego co było- i powstała rewelacyjna wątróbka z orientalna nutką. A na dodatek czerwone kluski śląskie.

Odp: Serniczek Luny ;)))))

Świetny. Też mi się ten przepis bardzo spodobał, i skorzystam na 100%. Sądząc po komentarzach- nie tylko mnie

Odp: co dzisiaj na obiad?

Dzisiaj podudzia z kurczaka.... już przyprawione leżą w brytfannie... zobaczymy co to wyjdzie w efekcie na obiad

Odp: Mamy nowy konkurs S.O.S. do każdej potrawy!!

Ja własnie popijam wino przygotowując danieKonkurs jest interesujący. I też pewnie wezme w nim udział. Ogłoszenie konkursu to jak impuls do działania i pobudzenia wyobraźni. Zwłaszcza gdy jest tak konkretnie sformułowany i można puscic wodze fantazji i zaszaleć w kuchni łącząc kuchnie polską z orientalną. Jak to mawiam- coś pięknego Z tymi wzajemnymi głosami to dziko, jak czytam na forum- a jestem tu od niedawna- są złośliwości. Zobaczymy. Nie ma się czym przejmować i brac udział dla własnej satysfakcji i odkrycia w sobie czegoś nowego bez względu na jakość nagród i złośliwości w ocenianiu. A jeśli będzie pasować osobom dla których tworzymy danie- o chyba najwyższa ocena.