Odp: Odp: Odp: Konkursy na Gotujmy

Pyza napisał(a): jeśli chodzi o moderatorów to są w pewnym sensie pracownikami firmy prowadzącej a we wszystkich konkursach pracownicy form organizujących brać udziału nie mogą - trudno.

Jednak uważam, że do tutaj do konkursu powinni stawać tylko użytkownicy, którzy są na portalu przynajmniej jakiś czas i mają jakiś dorobek a nie świeżo logowani. Już nie mówiąc o tym, że wypiek powinien być specjalnie na konkurs skoro nagroda jest tak poważna, i to z odręcznie podpisaną karteczką a nie archiwalny nie wiadomo skąd i czyj tak naprawdę.
O i z tą karteczką masz 100 a nawet 1000 % racji, tak jak jest w innych konkursach. A żeby chociaż Ci użytkownicy dodali przepisy ale oczywiście nie na przysłowiowe ugotowanie wody. A tak zapewne po konkursie tylko nick po nich zostanie i puste konto.

Odp: Odp: Odp: Konkursy na Gotujmy

2milutka napisał(a): zewa napisał(a): Ja tylko popatrzę, bo grypka żołądkowa i mnie dopadła. Ale zostawcie mi kawałek, co ?
oj Ewciu bidulko kuruj i nie daj się !
Oj tam, oj tam grypkę zostawmy na boku. Ten watek o ważniejszych sprawach jest.
Ale dzięki

Odp: Konkursy na Gotujmy

Ja tylko popatrzę, bo grypka żołądkowa i mnie dopadła. Ale zostawcie mi kawałek, co ?

Odp: Konkursy na Gotujmy

Tak, a aktywni użytkownicy aby zdobyć nagrodę ( bez wirtuali ) będą musieli co miesiąc się sprężać aby zdobyć jedną z 3 nagród dla najaktywniejszych.
To będzie taki wyścig szczurów, kto pierwszy ten lepszy. A zauważyłam nawet ostatnio u jednego z użytkowników przepisy typu : frytki, rzodkiewka ze śmietaną itp. Więc już idzie na ilość a nie jakość, co gołym okiem widać.

Odp: Odp: Odp: Odp: Konkursy na Gotujmy

monikaT83 napisał(a): zgadzam się z Tobą Ewa w 100%. Nie mieliśmy szans na poznanie przepisów tych użytkowników a nóż widelec konkurs wygrają. A nasze Drogie Moderatorki mają wspaniałe pomysły a w konkursie brać udziału nie mogą...
I moim zdaniem trzeba to zmienić. Bo dlaczego 100 % użytkownik nie może tego co mogą tacy jak widać na przykładzie tego konkursu ?
Ciekawe jakie na ten temat ma zdanie redakcja ?

Odp: Odp: Konkursy na Gotujmy

2milutka napisał(a): To samo miałam na języku ale nie wypowiadam się Ja sama mam obawy ze stratowaniem do konkursu bo to nie byle jaki konkursTrzeba by było podołać wyzwaniu ale widzę że niektórzy tych obaw nie mają , niektóre nicki widzę po raz pierwszy a dorobku żadnego,tylko tak jak piszesz są tu po to aby tylko coś wygrać
No właśnie i choć ja nie biorę udziału to mi się to nie podoba. Jakieś zasady odnośnie konkursów powinny być.

Konkursy na Gotujmy

Tak sobie przejrzałam zdjęcia użytkowników, którzy dodali je do konkursu na Słodki Wypiek. I nasunął mi się taki wniosek. Zdjęcia zostały dodane przez nowych użytkowników z ani jednym dodanym przepisem. I śmiem sądzić, że te osoby zalogowały się tylko na potrzeby konkursu a po konkursie ich aktywność na Gotujmy będzie zerowa. Skoro całkiem nowe osoby i bez żadnego dorobku na stronie maja prawo brać udział w konkursach to dlaczego tego prawa nie mają moderatorzy, którzy oprócz moderowania są normalnymi użytkownikami serwisu i wiele noszą do tego serwisu ?
Czy uważacie, że mam rację ? A może macie odmienne zdanie ?

Odp: Odp: Pomocy! Krem!

julcia12437 napisał(a): Ja zawsze, gdy robię krem - przeważnie czekoladowy to daję mleko. To tak jakby dla mnie najważniejszy składnik do zrobienia kremu. Spróbuj może pomoże
Julcia mleko odpada, bo krem przecież za rzadki wyszedł. A mleko jeszcze bardziej rozrzedzi.

Odp: Pomocy! Krem!

Noruas napisał(a): Witam, wymażyła mi się tarta czekoladowa z kremem z białej czekolady.
O ile tarta wyszła to krem...
Zrobiłam go zgodnie z intrukcją, ubiłam śmietankę kremówką, dodałam wystudzoną białą czekoladę... i nic... dobre.... ale konsystencji płynnej, nie da się nałożyć do rękawa i robić ładnego wzorka.
Dlatego prosze o pomoc. Czy da się coś z moim potworkiem zrobić? Jeżeli zrobiłam karygodny błąd to opiszcie mi dokładnie jak to poprawić, bo zupełnie sie nie orientuję
Może dałaś złe proporcje ?
Najlepiej dać 500 ml śmietany i 300 g czekolady i nie ma prawa się nie udać. Ja taki krem robię z gorzka czekoladą.
Może pomoże żelatyna albo galaretka owocowa rozrobiona w małej ilości wody dodana lekko tężejąca i potem trzeba trochę schłodzić aby masa dała się nakładać szprycą. Ale galaretka troszkę może zmienić smak i kolor.

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

evita0007 napisał(a): No na razie cisza,oby tak juz zostało
Ja potraktowałam kompa CCleanerem. Na razie też cisza.