WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Makaron chiński z kaszanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Makaron z zupli chińskiej smażeny z kaszanka i cebulą. Szybkie proste i smaczne danie a do tego tanie.

Makaron chiński z kaszanka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron chiński z kaszanka

 

  • 0,5 makaronu z zupki chińskiej
  • 1 pętko kaszanki
  • 1 mała cebulka
  • Sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaron chiński z kaszanka

ETAP 1:

Makaron chiński zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić do napęcznienia. Następnie odcedzić.
\
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni na oleju. Kaszankę obrać ze skórki, pokroić i dodać do cebuli. Smażyć aż się rozpadnie. Dodać odcedzony makaron. Wymieszać.

Doprawić solą i pieprzem. Chwilę razem przesmażyć i wyłożyć na talerz.

Makaron chiński z kaszanka
Makaron chiński po wymieszaniu z kaszanka
Makaron chiński z kaszanka
Odcedzony makaron chiński dodany na patelnię
Makaron chiński z kaszanka
Pokrojona na plasterki kaszanka dodana na patelnię do cebuli
Makaron chiński z kaszanka
Pokrojona w kostkę cebula wrzucona na patelnię