Sposób przygotowania:
Dietetyczne jednogarnkowe danie po chińsku
Pieczarki myję, kroje na dość grube plastry. Szalotkę bardzo drobno kroję. Do rozgrzanego garnka o grubym dnie dodaję dwie łyżki oleju kokosowego. Następnie dodaję pieczarki i cebulę. Dodaję sól i pieprz. \
Pieczarki puszczą wodę więc już nie dolewam wody, chyba ze nie bedzie tej wody dużo wtedy wlewam ok 150ml zimnej wody. Na małym ogniu duszę pieczarki ok 10 min, następnie dodaję mrożona mieszankę chińską z pędami fasoli. Duszę jeszcze ok 2-3 min co jakiś czas mieszam. Dodaję przecier pomidorowy. Mieszam i duszę kolejne 2min.
Podaję z ryżem lub makaronem.
Pieczarki puszczą wodę więc już nie dolewam wody, chyba ze nie bedzie tej wody dużo wtedy wlewam ok 150ml zimnej wody. Na małym ogniu duszę pieczarki ok 10 min, następnie dodaję mrożona mieszankę chińską z pędami fasoli. Duszę jeszcze ok 2-3 min co jakiś czas mieszam. Dodaję przecier pomidorowy. Mieszam i duszę kolejne 2min.
Podaję z ryżem lub makaronem.