Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki schabowe z tym obłędnym nadzieniem, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki z czosnkiem

Składniki:

Roladki z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z czosnkiem

I

Roladki z czosnkiem
Przygotowanie mięsa, mięso myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem.

II

Roladki z czosnkiem
Przygotowanie farszu z sera mozzarelli i smarowanie farszem mięsa.

2. Ser mozzarella ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję drobno posiekany szczypiorek, czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę oraz majonez i musztardę. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
3. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.

III

Roladki z czosnkiem
Zwijanie mięsa w roladki, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

IV

6. Gotowe.
7. Smacznego